Estem fins als nassos, senyora alcaldessa, de les bicicletes damunt de les voreres, a tota pastilla, jugant a esquivar persones, com si fos el seu dret, fent caure homes i dones, sense que mai, apunti-s'ho bé, senyora alcaldessa, sense que mai s'hagi vist un municipal parant-ne una i aplicant-li l'ordenança de circulació que prohibeix, ho sap vostè prou bé, circular amb bicicleta per qualsevol vorera (ampla, estreta, concorreguda, deserta, alta, baixa, amb arbres o amb fanals) i preveu sancions de 60 euros.

Una de dues, senyora alcaldessa: o vostè ha donat ordres que les bicicletes que circulen per les voreres siguin perseguides per preservar la salut de les persones que hi circulen a peu i lamentablement li n'han fet punyeter cas; o vostè no ha dit res i pensa que, ai ves, tampoc no fan cap mal les bicicletes. No sé pas què és pitjor, senyora alcadessa.

No pot ser que vostè no hagi vist les bicicletes a tota pastilla per les voreres; no pot ser que no li hagin arribat volades dels ensurts i les caigudes que han ocasionat entre gent de tota edat. No són només nois i noies joves els qui fan el que els dóna la gana amb les bicicletes; també ciutadans i ciutadanes aparentment honrats, que posats damunt dues rodes es creuen milhomes (i mildones) i passen per on volen, com volen, a la velocitat que volen.

No falten pas normes, senyora alcaldessa, sinó ganes de fer-les complir. I aquesta és la seva responsabilitat. Si l'individu que circula amb bici per la vorera rep una multa -com qui aparca malament, com qui no recull les dejeccions del seu gos, com qui rega quan no ho ha de fer-, aquest brètol entendrà que en aquesta ciutat regna l'ordre i impera la llei i circularà per on ha de fer-ho, o almenys, amb els seus diners d'infractor habitual i reincident, ajudarà a mantenir l'erari municipal.