La Universitat de Girona (UdG) ha renunciat a construir a l'antic solar dels Maristes. L'Ajuntament ha rebut la renúncia a la llicència que s'havia sol·licitat l'any 2006 per a la construcció de l'escola de Turisme. Aquest nou centre educatiu es farà finalment al sector de Montilivi, al campus de la Politècnica. El solar del carrer Oliva i Prat quedarà així encara sense construcció ja que s'ha hagut de descartar el projecte que estava previst començar l'estiu de 2006.

L'Escola Universitària de Turisme (EUT) es va traslladar de Sant Feliu de Guíxols a Girona a principis de 2005. Ha anat ocupant uns espais provisionals distribuïts en diferents edificis del campus del Barri Vell, tot esperant disposar d'una seu pròpia. L'edifici s'havia de construir a la finca de l'antiga escola dels Maristes, a base de rehabilitar la part que encara es conserva i aixecar un cos de nova planta.

L'arribada de més alumnes

Quan es va planificar aquesta seu no es comptava amb dues circumstàncies: d'una banda, que el trasllat de l'EUT faria incrementar la demanda per estudiar-hi i, de l'altra, que l'Escola Universitària de Ciències de la Comunicació (EUCC), antiga Escola de Publicitat i Relacions Públiques (un centre privat, adscrit a la UdG), s'integraria a l'oferta pública i a l'estructura de turisme. Des del curs 2005-2006 al Centre s'imparteix també la llicenciatura de Publicitat i Relacions Públiques i s'inicien els tràmits per crear la Facultat de Turisme. El desembre de 2007 l'Escola de Turisme va passar a estar definitivament considerada com a Facultat de Turisme.