Segueix-nos a les xarxes socials:

Foment de la iniciativa emprenedora en els joves

Els Premis Impulsa deGirona ja tenen guanyadors

El doctor Pere Barri, l'escriptor Borja Bagunyà i el cofundador de l'empresa SITMobile; entre els premiats

La Fundació Príncep de Girona ha donat a conèixer aquest dimarts els guanyadors de la segona edició dels Premis Impulsa que pretenen fomentar la iniciativa emprenedora en els joves en diferents vessants del coneixement. Els guardonats són el doctor Pere Barri en l'àmbit Social, conegut per ser l'impulsor del programa de reconstrucció genital a víctimes que han patit ablacions; l'investigador Romain Quidant (Ciència i Acadèmia) per la investigació en la lluita contra el càncer; l'empresari Marc Bonavia, confundador de SITMobile; l'escriptor Borja Bagunyà (Cultura i Esports) i la Fundació Balia (Entitat).

Per segon any consecutiu, la Fundació Príncep de Girona ha reconegut el talent de joves emprenedors que han destacat en els quatre àmbits, com són el social, el científic i acadèmic, el cultural o esportiu i l'empresarial. Segons paraules del president del Comitè Organitzador d'Impulsa, Josep Lagares, ha assenyalat que la "fòrmula impulsa" es basa en quatre paraules que són clau: la il·lusió com a "combustible necessari", l'educació com a "llibre de ruta", l'emprenedoria com a un "engranatge per convertir les idees en valor social i econòmic, i finalment, la transformació com a "resultat final" de tota la resta.

En la primera categoria, el guardonat ha estat el doctor Pere Barri (Barcelona, 35 anys) pel seu compromís social en una iniciativa mèdica "pionera" a Espanya com és el programa de 'Reconsctrucció genital post-ablació'. A finals de 2011 s'hauran intervingut a Espanya de forma gratuïta un total de 50 dones víctimes de l'ablació.

Un altre doctor, el francès Romain Quidant, de 35 anys i reconegut internacionalment com a investigador en l'àmbit de les Ciències Físiques, ha estat reconegut pel treball multidisciplinarà que està desenvolupant que combina els últims avenços de la nanotecnologia, la fotònica, la bioquímica i l'oncologia. La investigació en què treballa consisteix en desenvolupar noves tècniques per a la detecció precoç d'alguns tipus de càncer i la seva teràpia mitjançant procediments mínimament invasius.

En l'àmbit cultural, el barceloní Borja Bagunyà, de 28 anys, per ser considerat una "promesa de les lletres del nostre país". És autor del llibre de relats 'Defensa pròpia' (Proa) guardonat amb el Premi Mercè Rodoreda i amb el Qwerty com a l'Autor Revelació. Aquest juny ha publicat 'Plantes d'interior' (Empúries).

Marc Bonavia (Alella, 35 anys) cofundador de SITMobile, una empresa reconeguda internacionalment pels seus serveis mòbils, ha estat guardonat en l'àmbit empresarial en ser considerat un "comunicador actiu i un empresari creatiu i innovador".

Finalment, la Fundació Balia ha estat també reconeguda pel seu treball a favor de la inclusió social de nens i joves en risc d'exclusió social. Es tracta d'una organització sense ànim de lucre i sense confessió política ni religiosa que es dedica a promoure la inclusió social dels menors en situació desavantatjosa i s'instal·la en comunitats desfavorides del territori nacional amb un alt índex d'immigració. També treballa en comunitats d'altres països amb la col·laboració de diferents ens locals.

Els cinc premis estan dotats amb 10.000 euros per cadascun. Els quatre primers esmentats són de caràcter individual i estan dirigits a joves d'entre 16 i 35 anys, mentre que l'últim, destinat a una entitat, vol ser un reconeixement a l'esforç realitzat a favor del desenvolupament de la joventut amb resultats visibles.

El lliurament es farà el pròxim 22 de juny a l'Auditori Palau de Congressos de Girona amb la presència dels Prínceps d'Astúries i de Girona.

Prem per veure més contingut per a tu