L'Ajuntament de Girona ha decidit regular amb semàfors la cruïlla que hi ha just davant del col·legi Montessori de Palau. Inicialment s'havia apuntat de fer-hi una rotonda però el cost econòmic que suposaria construir-la es considera excessiu. No obstant, aquesta solució no es descarta per a un futur.

Des de fa temps, l'Ajuntament de Girona considera que la cruïlla comporta algunes dificultats en la mobilitat. Sobretot, segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, per les preferències. Actualment els vehicles del vial amb més trànsit, el camí vell de Fornells, són els que s'han d'aturar al mig de la cruïlla per donar pas als que circulen pel carrer Aragó, on pràcticament no hi ha moviment de vehicles.

La col·locació dels semàfors servirà per corregir parcialment aquestes preferències ja que la instal·lació donarà més temps per passar als vehicles que circulin pel camí vell de Fornells que als del carrer Aragó.

La mesura ha de servir també per regular millor tota la zona, que pateix gran volum de trànsit i genera perill d'accidents quan els escolars surten del col·legi Montessori i també pels usuaris del club de tenis, situat a l'altre costat de carretera.

No és la primera mesura que s'adopta en aquest sector de la ciutat. Fa uns mesos ja es va posar en pràcticament un experiment al mateix camí Vell de Fornells, però en un tram més proper al col·legi Les Alzines. Just a l'encreuamentdel vial amb el carrer del Mas Figueres s'hi va pintar una rotonda. Des d'aquí, als dos laterals del vial, fins al col·legi Les Alzines s'hi han reservat places d'aparcament.

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Girona, ha explicat també que en un futur es volen allargar les voreres fins a la cruïlla del col·legi Montessori. Es tracta d'una antiga demanda veïnal. Fa uns anys es va fer un tram de vorera.