La decisió del grup parlamentari del PSC de votar en contra de la declaració de sobirania del Parlament, fet que ja va comportar que cinc diputats crítics no votessin, segueix portant cua. Aquest dilluns el secretari d'Organització del PSC a Girona, Ignasi Thió, i la regidora del PSC a l'Ajuntament de Girona Glòria Plana han comunicat la seva decisió de dimitir de tots els seus càrrecs al partit. "Després de molts dies de reflexió avui he dimitit dels meus càrrecs al PSC. No puc ser crític i formar part de la direcció", ha dit Thió a través de Twitter. També des d'aquesta plataforma Plana ha informat que dimiteix dels càrrecs orgànics que ocupa al partit per la votació de la declaració de sobirania.

A més de regidora de l'Ajuntament de Girona i portaveu al Consell Comarcal del Gironès, Plana és secretària de cohesió social i igualtat del PSC de les comarques gironines i havia estat la primera secretària de l'agrupació local del PSC a Girona.

Plana i Thió trenquen amb la dinàmica que han pres els crítics del partit, els quals han tancat files al voltant del primer secretari, Pere Navarro. Els crítics i els diputats díscols que van trencar la disciplina de vot amb la declaració de sobirania han decidit reprendre el camí de la unitat del partit i fer cas al "passar pàgina" de Navarro, el qual va fer una crida a tots els sectors del partit perquè "l'entesa i la unitat impregni" tota la formació.

Després de la polèmica de la votació de la declaració de sobirania, el líder socialista va advertir que "hi ha molta gent que desitja que el PSC es trenqui", però afirma que "no ho aconseguiran perquè molta més gent necessita un PSC unit". Per tot això, reclama "passar pàgina" i "deixar enrere" la declaració de sobirania i obrir "una nova etapa" al partit. Navarro vol així tancar files i iniciar "la renovació" del projecte socialista.

On més s'ha visibilitzar la disputa interna del PSC és al territori. La declaració de sobirania ha arribat a ajuntaments, diputacions i institucions d'arreu de Catalunya on es demana donar-hi suport i adherir-se a les seves tesis. I a molts llocs, els representats socialistes han pres posicions que contradiuen el 'no' recomanat per la direcció del PSC. Tot i així, Navarro, va descartar imposar sancions als regidors o diputats provincials que han donat suport al text que la cúpula va voler rebutjar al Parlament, perquè, va dir, els socialistes tenen "marge de maniobra al territori" per discrepar o combregar amb la posició oficial.