Entre llums de colors, petards i molta música va rebre ahir la ciutat de Girona els Tres Mags més esperats pels infants i que cada any arriben directes des de l'Orient per repartir màgia, il·lusió i, sobretot, regals: Melcior, Gaspar i Baltasar.

Ja des de primera hora de la tarda milers de nens i nenes provinents d´arreu de les comarques gironines van poder saludar i entregar les seves cartes als patges de Ses Majestats en el Campament Reial instal·lat als Jardins de la Muralla. Com la Xènia Bellapart, de 7 anys, que va acudir al patge del rei blanc per demanar-li una bicicleta o uns patins. O com en Pau Caminero, de 6 anys, que li va demanar una tablet i un joc de Lego al carter del rei ros. Tot i així, el que realment esperaven els nens i nenes amb més neguit era l'arribada dels Tres Reis d'Orient, que enguany van ser rebuts amb honors a la passera de l'Alferes Huarte, coincidint amb la presència de TV3, qui retransmetia la cavalcada per tot Catalunya. Allà, entre llums de colors, batucades, música, malabarismes i petards va anar desfilant la comitiva reial -formada per més de 200 persones- fins que finalment van aparèixer els Tres Reis Mags per saludar els centenars de persones que els esperaven a l'altre costat del riu Onyar.

Un cop instal·lats a les seves renovades carrosses ubicades al passeig General Mendoza, els d'Orient van iniciar el seu recorregut enfilant cap al carrer Ultònia, des d'on van seguir fins al carrer Migdia repartint caramels a la canalla que els rebien aguantant fanalets i espelmes i cantant a cor què vols la clàssica cançó del dia de Reis: "Visca els Tres Reis, de l'Orient, que porten coses a tota la gent...". Tot seguit la cavalcada va enfilar el carrer Joan Maragall, on personatges ben coneguts pels gironins com el Tarlà, el carmarleng o els patges acròbates del rei Baltasar van animar petits i grans a ballar i cantar amb espectacles de foc i danses. Després de continuar per la plaça Pompeu Fabra i fins a Jaume I, a l'altura del carrer Sant Francesc, Ses Majestats van baixar dels seus carruatges i van finalitzar el trajecte a peu des de la plaça Catalunya fins a la plaça del Vi on van ser rebuts per l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, i des d'on van realitzar el seu tradicional discurs reial, en el qual van convidar els més menuts a anar a dormir ben aviat. En total, es van repartir més de dues tones de caramels, que enguany eren aptes per a persones celíaques.

D'altra banda, una de les sorpreses de la jornada la van donar dos dels personatges més coneguts del Club Super3: en Fluski i en Desmond, quan van aparèixer inesperadament a plaça Catalunya per saludar els més petits.