L'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) del col·legi Maristes de Girona va assegurar ahir que «confia plenament» en la direcció del centre en el cas del germà apartat per presumptes abusos sexuals quan era a Barcelona. El president de l'associació, Jaume Veray, ha explicat que confien totalment en la direcció del col·legi «en la gestió d'aquesta situació».

Altres pares i mares d'alumnes, en àmbit individual, també han expressat la confiança en l'equip directiu i en el centre gironí, que ha decidit apartat al germà P. després que una exalumna denunciés abusos en un centre de Barcelona per part d'aquesta persona, als anys noranta.

A finals de la setmana passada, el centre va ser informat que s'investigava aquest germà, que havia arribat feia uns dos anys a la ciutat de Girona i que actualment es dedicava, sobretot, a tasques de manteniment i feia de suport en algunes classes de literatura castellana de batxillerat fent ?lectures. Sempre anava acompanyat.

El divendres de la setmana passada hauria estat el primer dia en què el germà acusat ja no va trepitjar el col·legi gironí, situat a tocar de les hortes de Santa Eugènia, perquè ja estava apartat.

El mateix centre va informar aquest dilluns les mares i els pares amb un comunicat curt on explicaven que s'havia «apartat de forma cautelar aquest germà del centre educatiu i del seu domicili actual, i de tota presència entre menors fins que s'aclareixin els fets», seguint els protocols de protecció de la infància.

De fet, ahir mateix, la Fundació Champagnat va reiterar a Diari de Girona que «s'ha aplicat de manera estricta el protocol intern». També que «quan a Maristes se li requereix informació sobre una persona a causa d'una denúncia interposada per una exalumna, la Institució aparta de manera cautelar aquesta persona del centre educatiu i de tota presència de menors fins que s'aclareixin els fets».