Segueix-nos a les xarxes socials:

Cansats, no malalts

Hi ha coses de les que no s´hauria de sentir parlar massa. Eternitzar públicament el debat sobre el nou Trueta demostra la feblesa del nostre model polític. En decisions que tenen a veure amb l´estructura sistèmica del territori és on es posa més en evidència la negligència d´alguns dels electes que ens representen i de les seves comparses. Fa més de vint-i-cinc anys que s´està discutint sobre quin tipus de millora necessita la demarcació pel que fa a sanitat pública. La baralla entre la personalitat partidista dels municipis que comparteixen necessitat, la lluita entre els clans dels professionals implicats, la discussió sobre qui ha de pagar la inversió i els atacs de banyes que pateixen uns i altres quan algú aixeca la veu defensant una o una altra posició, no obvien ningú més que l´ase dels cops de sempre: el ciutadà.

Cal un nou Trueta? Sí! És indiscutible. I si no, si us plau, visiteu l´actual centre mèdic i valoreu amb els vostres ulls. Cal, i urgentment.

Ha de ser a Girona o a Salt? Repassant les idees exposades pels dos municipis sembla obvi que l´opció de Girona hauria de ser indiscutible: inversió molt més barata, millor comunicació, menys risc de massificació, visió de futur en cas de necessitar ampliar-lo, disponibilitat molt ràpida dels terrenys i un repartiment del servei sanitari públic molt més esponjat, amb cobertures al nord (nou Trueta) i al sud (Hospital Santa Caterina). Fins i tot els sindicats veuen amb bons ulls la proposta que encapçala l´alcaldessa Madrenas.

En contra hi ha l´opinió d´un parell de tòtems de la medicina gironina que arrosseguen a un bon nombre de professionals i que consideren l´opció de dos centres molt menys adequada, especialment pel que fa a l´intercanvi de recursos, unificació d´expedients i comoditat en els desplaçaments dels metges.

Davant del gestor nefast que és el conseller Comín, molt més acostumat a parlar que a resoldre, caldrà la contundència, en un sol front sense equívocs, que exigim als nostres electes. Els ciutadans no estem tan malalts com alguns pensen, però sí cansats.

Prem per veure més contingut per a tu