Els alumnes de l'escola Les Deveses de Salt no van tenir classe ahir al matí perquè feia massa fred a les aules arran de les baixes temperatures de la nit i la manca de funcionament de la calefacció. Quan es va obrir el centre a les vuit del matí, es va posar en marxa, manualment, la calefacció però es va veure que no hi havia temps per escalfar les aules. Davant d'aquest fet, la direcció del centre va decidir enviar els alumnes a casa. A les tres de la tarda, els nens ja van poder fer classe amb normalitat, segons va apuntar el regidor d'Educació, Fermí Cunill. No obstant això, el PSC va queixar-se de la situació titllant-la de «vergonyosa» i acusant el govern de no saber gestionar.

Fermí Cunill va explicar que els problemes van començar aquest dilluns i que, tot i que semblaven resolts, igualment es va decidir avisar els tècnics perquè revisessin la instal·lació. Aquest dilluns, el conserge va detectar que la calefacció s'havia d'engegar manualment al matí, ja que no ho feia automàticament a les cinc del matí, tal com estava programat. Un cop engegada va funcionar amb normalitat la resta del dia. L'endemà dimarts hi van anar els tècnics i després de fer diverses comprovacions, segons Cunill, tot va funcionar correctament i es va deixar funcionant i en format manual per evitar problemes l'endemà dimecres. Però aquest dimeres, ahir, es va tornar a trobar parada la calefacció i es va haver d'engegar. De tota manera, es va decidir enviar els nens a casa fins a la tarda per tal que la temperatura fos la correcta.

Durant tot el matí es van estar fet proves i es van descartar, inicialment, problemes de gasoil, de programació i de parades d'emergència. A la tarda estava previst fer més proves i avui a les sis del matí estava previst que hi hagi un tècnic per validar que tot funcioni.

L'exalcaldessa i actual regidora del grup municipal del PSC Iolanda Pineda va lamentar a través de les xarxes socials la incidència tot dient que «és el tercer curs seguit» que «un dia o altre s'han de suspendre les classes per culpa de la caldera que no funciona prou bé». Va apuntar que a les aules, a les nou del matí, hi havia onze graus. Des del consistori, però, no els consta que hagi succeït abans.

També l'alcaldable del PSC a Salt, Joan Martín, va queixar-se per la situació. En aquest sentit, va qualificar els fets com «una vergonya» i va indicar que «per situacions tan greus com aquesta, es va impulsar una comissió d'infraestructures en el marc del consell escolar municipal. Però que el govern de ERC no té projecte per a Salt, no compleix la seva paraula i tampoc sap gestionar», va etzibar.