Segueix-nos a les xarxes socials:

«No podem cuinar ni rentar la roba i el menjar de la nevera se'ns fa malbé»

Una representant de la Plataforma per la dignitat de Font de la Pólvora explica el dia a dia en una taula rodona

«No podem cuinar ni rentar la roba i el menjar de la nevera se'ns fa malbé»marc martí

«No podem cuinar ni rentar la roba i el menjar de la nevera se'ns fa malbé. Ara que els dies es tornen a escurçar i que arriba el fred tornarem a tenir els nens fent els deures amb espelmes i havent d'aguantar temperatures baixíssimes». Així va definir el seu dia a dia Carmen Jiménez, representant de la Plataforma per la Dignitat de Font de la Pólvora, en una taula rodona organitzada per Guanyem Girona sota el títol Dels talls de llum a la sobirania energètica. Al debat també hi van participar la regidora Laia Pèlach; Càrol Coll, de Som Energia, i Jordi Vico, del gremi d'instal·ladors. El motiu, els talls de llum en diferents barris de la ciutat.

Laia Pèlach va apuntar que la situació es deu a «un problema de model, en el qual una multinacional com Endesa fa i desfà sense conseqüències i a qui mai se li exigeixen les responsabilitats pertinents».

Per la seva banda, Càrol Coll, de la cooperativa Som Energia, va insistir en la necessitat d'avançar cap a la transició energètica apostant per un model d'autoconsum compartit que fomenti l'ús d'energies renovables.

Finalment, Jordi Vico, del gremi d'instal·ladors, va aportar l'explicació tècnica a les causes dels talls de llum. Vico va indicar que la xarxa elèctrica, envellida, no està preparada per suportar tots els nous aparells elèctrics que utilitzem avui dia.

Prem per veure més contingut per a tu