Els Mossos han detingut una parella de lladres a qui van sorprendre mentre estaven robant a cases del barri de Montjuïc de Girona. Quan els van atrapar, ja havien entrat a dos habitatges i provaven de fer-ho en un tercer. S'havien endut joies, diners, aparells electrònics i unes vambes.

Els fets van tenir lloc la nit del 24 de setembre. Després de rebre un avís dient-los que un jove havia saltat la tanca d'una casa i estava intentant entra-hi, els Mossos van anar fins al barri. Al carrer on hi ha la casa, van trobar una noia de 28 anys. S'encarregava de vigilar que ningú els descobrís. A l'altre costat de la tanca, el lladre, un jove de 33 anys, va fugir quan va veure els agents. Però els Mossos el van poder detenir aquest dimarts passat.

Els robatoris a les cases de Montjuïc van tenir lloc la nit del 24 de setembre. Cap a un quart d'una de la matinada, els Mossos van rebre una trucada alertant-los que un jove havia saltat la tanca d'un habitatge situat al carrer Onze de Setembre i estava intentant entrar-hi.

Quan els agents van arribar, van veure una noia que no es movia del carrer i que estava vigilant que ningú els descobrís. El lladre, que estava al jardí de la casa, va posar-se a córrer quan va veure la policia i va aconseguir va fugir emparant-se en la foscor de la nit.

Els Mossos van arrestar la noia, una jove marroquina de 28 anys sense antecedents, i van veure com aquella casa era la tercera on la parella provava de robar-hi. Ja ho havien fet en dues més. En aquest cas, dos habitatges del carrer Abat Escarré, situat a pocs metres d'allà.

Joies i diners

En una de les cases, el lladre havia entrat per una finestra i se n'havia endut joies, aparells electrònics i diners. A la segona, el lladre no va poder entrar a dins la casa, però sí que va robar unes vambes que hi havia al porxo.

Els agents es van endur la noia detinguda i van obrir una investigació per localitzar el lladre. El van poder atrapar aquest dimarts. Es tracta d'un noi equatorià de 33 anys. Tots dos viuen a Girona i se'ls acusa de tres robatoris amb força, un dels quals en grau de temptativa.

A la noia, que no té antecedents, se li va deixar la detenció sense efecte i està pendent de declarar davant el jutjat. El detingut, per la seva banda, va passar aquest dimecres a disposició judicial i ha quedat en llibertat provisional.