Segueix-nos a les xarxes socials:

Bigotis d’en Dalí exposats a l’hotel Llegendes de Girona

La donació d’aquesta relíquia orgànica la va fer el metge forense Narcís Bardalet, en agraïment, després que l’allotjament li edités un llibre el 2018

Bigotis d’en Dalí exposats a l’hotel Llegendes de Girona

L’hotel Museu Llegendes de Girona, ubicat al número 4 del carrer del Portal de la Barca, acaba d’afegir una peça molt singular a l’aparador del seu museu. La relíquia, que es veu a través del vidre des del carrer, són restes orgàniques dels bigotis de Dalí; preservats durant més de trenta anys per Narcís Bardalet. El metge forense, que va embalsamar el cos de l’artista després de la seva mort, certifica l’autenticitat de les restes a través d’un contracte de donació de bens al qual ha tingut accés Diari de Girona.

Com han arribat a Girona?

Els bigotis van ser una donació del Dr. Bardalet a la Fundació Privada Dalmatius Moner 60 -creada per Carlos Mallart, propietari de l’hotel- en agraiment a l’edició del llibre El que m’han ensenyat els morts. El traspàs es va produir el 2018 i durant dos anys, Mallart els ha conservat ocults. «Potser el tema de la pandèmia ens ha donat temps per pensar i per això, hem decidit exposar-los», diu Mallart.

Mallart és originari de Figueres i fa anys que recopila peces relacionades amb Dalí perquè, reconeix, sempre ha tingut «debilitat pel personatge». A banda, ha promogut la creació de sis bustos de l’artista -tres de marbre i tres de pedra de Girona- que s’exposen a l’hotel. Ara mateix, un d’aquests bustos, «el més bonic», reposa sobre l’urna de vidre instal·lada el passat 8 de maig. L’objecte protegeix una ‘capsa’ ovalada amb lupa, que conté una desena de pèls dels bigotis de Dalí.

Prem per veure més contingut per a tu