En la seva vuitena edició, el Gran Circ de Nadal de Girona presenta el seu nou espectacle «sobre gel 3» amb vint atraccions i 38 artistes de set països (Rússia, Cuba, Vietnam, Bielorússia, Lituània, Eslovàquia i Xile). Com a gran novetat mundial, els espectacles estaran acompanyats per música en directe. Al pavelló de Fontajau els números aniran acompanyats pels instruments dels integrants de la Paris Circus Orchestra.

Els organitzadors, la Circus Arts Foundation, apunten que el nou xou de Girona suma tres ingredients: la màgia d’aquestes festes, l’encís del circ i la bellesa del patinatge sobre gel. Es tracta d’un espectacle de gairebé dues hores de durada, sense interrupció, on es podrà gaudir d’acrobàcies, mà a mà, cercle aeri, màstil, monocicles, malabars, comicitat, cintes aèries, corda vertical, entre d’altres.

A partir del 20 de desembre i amb un temps rècord dotze empreses treballaran sense fre en la transformació del Pavelló. Després del desmuntatge, peça a peça, del parquet de bàsquet s’instal·larà una pista de gel natural gegant de gairebé 900 metres quadrats. Una superfície gelada més gran que en anteriors edicions ja que es necessitarà espai darrera de l’escenari perquè alguns espectacle entraran ja a tota velocitat.

A onze dies per a l’estrena, s’han venut anticipadament més d’11.000 entrades. A partir de 10 euros, les entrades es poden adquirir a través de diferents sistemes. En total se s’ofereixen unes 19.000 butaques en les nou representacions previstes per als cinc dies.

Enguany s’ha dissenyat un programa doble perquè les famílies amb pocs recursos de la ciutat puguin gaudir de la màgica experiència del Circ de Nadal: d’una banda, a través dels Serveis socials de l’Ajuntament, i d’altra banda, a través de les empreses i entitats privades que donen suport al projecte Circ Solidari, com per exemple el Rotary Club.

Tot plegat, amb àmplies mesures de seguretat i sanitàries per evitar qualsevol risc davant la pandèmia. El president de la Circus Arts Fondation, Genís Matabosch, va recordar que el que es veurà a Girona «s’ha dissenyat especialment, en exclusiva, per aquests dies».

«A poc a poc anem recuperant actes culturals i socials que ens fan viure, sempre garantint les mesures sanitàries adequades», va destacar la regidora de Salut, Eva Palau. «Girona ha trobat en el Gran Circ de Nadal el seu segell distintiu per a les festes nadalenques», va indicar el el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira.