Segueix-nos a les xarxes socials:

Girona, una ciutat de forquilla

Del 13 al 15 de març torna el Fòrum Gastronòmic amb un centenar d’expositors i la previsió de 15.000 visitants

Girona, una ciutat de forquilla

És considerada la reunió gastronòmica més rellevant de l’Estat i que més estrelles de la cuina reuneix en només tres dies. Torna el Fòrum Gastronòmic i ho fa amb majúscules amb la participació de 120 expositors comercials que ocuparan una superfície de 7.000 metres quadrats distribuïts entre el Palau de Congressos, el Palau de Fires i l’exterior del Camp de Mart de la Devesa. En aquest espai es concentraran la majoria de cuiners de gran renom mundial juntament amb professionals del sector i premsa especialitzada. L’objectiu és captar fins a 15.000 visitants en el que serà l’esdeveniment firal més important des que va esclatar la pandèmia a excepció de la fira comercial de les darreres Fires de Sant Narcís.

Paco Pérez tornarà a intervenir a les sessions. | MARC MARTÍ

La llista de xefs i professionals del món gastronòmic és nombrosa i està encapçalada pels germans Roca, Ada Parellada, Jordi Cruz o Paco Pérez, entre molts altres, tots ells guardonats amb els millors premis i distincions gastronòmiques. Aquest any, coincidint amb el 15è aniversari de la primera edició a Girona, el Fòrum Gastronòmic estrenarà sessions monogràfiques dedicades a l’steak tartar, el pastís de formatge o la xocolata.

El xef Jordi Cruz en una anterior edició del fòrum. | ANIOL RESCLOSA

Per altra banda, el dilluns es farà un sopar solidari al Celler de Can Roca de la mà de Joan Roca, Massimo Bottura i Mauro Colagreco. Tots els ingressos que es facin amb el sopar es destinaran a l’hospital doctor JosepTrueta de Girona.

El director del Fòrum, Albert Labastida va destacar el dia de la presentació que la xifra d’expositors és «menys» del que voldrien, però estan satisfets a causa de la situació en què es troba el sector de la restauració després de les restriccions sanitàries. Realment hi ha ganes de tornar a la normalitat d’abans i fer que el fòrum sigui un revulsiu per ajudar a superar els efectes que ha tingut la pandèmia sobre el sector de la gastronomia i, en general, a tota l’economia.

Aquesta edició presenta també la peculiaritat que fa 15 anys que el fòrum es va celebrar per primera vegada a Girona. L’impacte durant aquests anys ha estat molt important i el ressò que ha tingut ha traspassat totes les fronteres. El fòrum és una referència en el món gastronòmic tal com quedarà demostrat en aquesta edició.

Prem per veure més contingut per a tu