És considerada la reunió gastronòmica més rellevant de l’Estat i que més estrelles de la cuina reuneix en només tres dies. Torna el Fòrum Gastronòmic i ho fa amb majúscules amb la participació de 120 expositors comercials que ocuparan una superfície de 7.000 metres quadrats distribuïts entre el Palau de Congressos, el Palau de Fires i l’exterior del Camp de Mart de la Devesa. En aquest espai es concentraran la majoria de cuiners de gran renom mundial juntament amb professionals del sector i premsa especialitzada. L’objectiu és captar fins a 15.000 visitants en el que serà l’esdeveniment firal més important des que va esclatar la pandèmia a excepció de la fira comercial de les darreres Fires de Sant Narcís.

Paco Pérez tornarà a intervenir a les sessions. | MARC MARTÍ

La llista de xefs i professionals del món gastronòmic és nombrosa i està encapçalada pels germans Roca, Ada Parellada, Jordi Cruz o Paco Pérez, entre molts altres, tots ells guardonats amb els millors premis i distincions gastronòmiques. Aquest any, coincidint amb el 15è aniversari de la primera edició a Girona, el Fòrum Gastronòmic estrenarà sessions monogràfiques dedicades a l’steak tartar, el pastís de formatge o la xocolata.

El xef Jordi Cruz en una anterior edició del fòrum. | ANIOL RESCLOSA

Per altra banda, el dilluns es farà un sopar solidari al Celler de Can Roca de la mà de Joan Roca, Massimo Bottura i Mauro Colagreco. Tots els ingressos que es facin amb el sopar es destinaran a l’hospital doctor JosepTrueta de Girona.

El director del Fòrum, Albert Labastida va destacar el dia de la presentació que la xifra d’expositors és «menys» del que voldrien, però estan satisfets a causa de la situació en què es troba el sector de la restauració després de les restriccions sanitàries. Realment hi ha ganes de tornar a la normalitat d’abans i fer que el fòrum sigui un revulsiu per ajudar a superar els efectes que ha tingut la pandèmia sobre el sector de la gastronomia i, en general, a tota l’economia.

Aquesta edició presenta també la peculiaritat que fa 15 anys que el fòrum es va celebrar per primera vegada a Girona. L’impacte durant aquests anys ha estat molt important i el ressò que ha tingut ha traspassat totes les fronteres. El fòrum és una referència en el món gastronòmic tal com quedarà demostrat en aquesta edició.