Segueix-nos a les xarxes socials:

Rècord Guinness a Girona: 30 canvis de vestuari en 39 segons

S'ha aconseguit com a prèvia del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or

This browser does not support the video element.

Rècord Guinness a Girona: 30 canvis de vestuari en 39 segonsTapi Carreras

Nou rècord Guinness de canvis de vestuari en minut a Girona a càrrec del duet rus Duo Wizards que prendran part del programa del festival internacional de circ Elefant d'Or de Girona a la semifinal blava. La parella havia de superar 24 canvis de roba en un minut i ha aconseguit fer-ne 30, en només 39 segons. Però la gesta no ha acabat aquí. Una estona després s'ha proposat superar el rècord de canvis en mig minut. La xifra a superar era de 17 canvis en trenta segons. El duet ha aconseguit fer-ne vint en tan sols 21 segons. Tot plegat a la imponent carpa sense columnes situada al camp de Mart del parc de la Devesa de Girona.

Per corroborar-ho, han assistit a l’intent dos cronometristes i dos testimonis oficials i es va haver de disposar de dues càmeres fixes d’enregistrament.

Els artistes, Natalia Khazina i Ilia Ryzhkov, han actuat per Amèrica del Nord, Europa, Xina i Corea, participant en destacats programes de televisió (finalistes dels programes “Surprise Me” o “I Can”, 2011 i 2016), festivals internacionals de màgia (guanyadors del premi “Golden Star” a l’International Festival of Illusionists in China, Shanghai, 2016), espectacles en creuers (sopar-espectacle “Epic”, 2013) i produccions nadalenques (espectacle “Holidaze” de Cirque Dreams a Broadway, 2011, 2012, 2014, 2017 i 2018).

La disciplina de canvi de vestuari és una vessant de l'il·lusionisme i va arribar a Europa a finals del segle XX per mitjà de la parella de mags Sudarchikovi, originaris de Sant Petesburg. El rècord actual el tenia una parella de Malàisia.

Artistes i països

La gran carpa del circ situada al Camp de Mart del parc de la Devesa de Girona segueix escalfant motors de cara al festival internacional de circ Elefant d'Or que arrenca aquest dijous i que acollirà setze sessions inclosa la gran final el dimarts al vespre. Hi haurà representants de fins a 20 països amb 70 artistes i 26 atraccions inèdites dins la pista d’un circ a Europa occidental.

Pel que fa a les sessions, ja s’han superat les 24.000 entrades venudes i alguna funció, com dissabte a la tarda, està a punt d’exhaurir les localitats.

El Festival Internacional del Circ de Girona acull el record Guinness de 30 canvis de vestit en 39 segonsAniol Resclosa

21

Israel i la Xina

Com a novetats al festival es podran veure disciplines noves al festival com el faquirisme aeri o la força capil·lar i artistes de països que no hi havien participat fins ara com Israel. També crida l’atenció la participació d’un nombrós grup d’artistes xinesos que seran presents en aquest certamen en diferents actuacions. Cap artista xinès havia sortit del país per fer circ fins que han pogut fer-ho a Girona. El darrer cop que ho havien fet, abans del tancament per la Covid, també va ser sota la carpa gironina de la Devesa. 

Entre les atraccions de major risc i espectacularitat que es podran veure hi figuren els temeraris funàmbuls uzbeks, acròbates aeris amb força dental i capil·lar o trapezistes que intentaran oferir per primera vegada a l’Estat un quàdruple salt mortal.

Al festival del circ de Girona s'hi han aconseguit altres rècords Guinness els darrers anys, en escenaris com les escales de la Catedral de Girona.

Prem per veure més contingut per a tu