Segueix-nos a les xarxes socials:

Animalistes documenten els casos de maltractament que pateixen els llebrers

Denuncien la "passivitat" de les autoritats davant la crueltat contra els gossos, després de l'època de caça

Animalistes documenten els casos de maltractament que pateixen els llebrersefe

Penjats, atropellats, cremats o escorxament per extreure'ls el xip identificatiu... i així fins a mig centenar de casos de maltractament a llebrers i altres espècies de gossos de caça han estat documentats pel Partit Animalista (PACMA) i diverses associacions en defensa dels animals. En un informe presentat ahir, que inclou casos recollits en tot Espanya al llarg de set mesos, entre maig de 2013 i gener de 2014, el PACMA denuncia la violència que pateixen els llebrers quan finalitza la temporada de caça.

Segons la vicepresidenta del PACMA, Silvia Barquero, l'abandonament i el maltractament cap a aquests animals "se centra en els llebrers i la gent que els usa per a la caça" i augmenta durant els mesos d'hivern amb el final de la temporada, en considerar que ja no són aptes per a aquesta pràctica. Associacions i protectores com a Galgos Sin Fronteras, BaasGalgos o la Sociedad Protectora de Animales y Plantas de Madrid protesten davant el que consideren "passivitat i desídia" de les autoritats i exigeixen que es compleixi "estrictament" la llei i que es modifiqui el Codi Penal per augmentar la vigilància i les penes als maltractadors.

La presidència de l'associació Galgos Sin Fronteras, Cristina García, ha lamentat la falta de millores i que totes les promeses hagin quedat "en res" i ha afirmat que "el lobby de la caça és molt poderós" i aconsegueix "blindar-se" davant qualsevol moviment en contra seva. El PACMA i les associacions en defensa dels animals han fet una crida perquè la gent denunciï aquests casos i han sol·licitat la prohibició de la caça en general i especialment d'aquella en la qual s'utilitzen gossos.

Totes aquestes associacions aposten per fomentar l'adopció dels animals que han estat recollits.

Prem per veure més contingut per a tu