Segueix-nos a les xarxes socials:

Què fer per evitar un accident

T'expliquem com hem de procedir de la manera més segura si s'espatlla el cotxe per evitar un nou sinistre

Què fer per evitar un accidentArxiu.

Quedar-se al cotxe amb els cinturons posats i els nens en la seva cadireta o bé allunyar-se del vehicle a una zona segura fins que arribin els serveis d'auxili són algunes de les pautes que avui la Direcció General de Trànsit recorda als conductors per evitar que un sinistre a la carretera provoqui un altre.

"El més important és no quedar-se al perímetre del cotxe ni exposat a altres vehicles. Un mal comportament dels conductors sol estar associat a un segon sinistre", ha assegurat la directora general de Trànsit, María Seguí, que ha presentat avui la primera guia d'actuació per als tècnics de les 1.500 empreses dedicades a l'auxili de cotxes avariats o accidentats.

A partir d'avui aquests operaris de grues i altres vehicles compten amb un protocol per saber com actuar de forma segura mentre socorren a les vies, una operació que en els últims dos anys ha costat la vida a 20 treballadors.

Seguí ha aprofitat la presentació d'aquest "fita" per recordar als conductors que també ells han de seguir unes pautes concretes si pateixen un sinistre o si s'han d'apartar de la carretera per una avaria.

Així, ha deixat clar que el lloc més segur en aquests casos per als ocupants és quedar-se dins del cotxe amb els cinturons posats i només si no es percep risc o hi ha un espai segur lluny del cotxe es recomana sortir del cotxe amb les armilles reflectants posades.

"I al cotxe no es torna per a res, o ens quedem dins o sortin ben senyalitzats", ha emfatitzat Seguí abans de subratllar que els únics que a partir d'aquest moment han d'acostar-se al vehicle són els professionals, que sempre estacionaran al darrere.

Un primer accident, ha dit, pot derivar en un segon i sol ser molt més greu que el primer.

Per això, la guia presentada, dirigida especialment a aquests treballadors, també inclou recomanacions de seguretat per a la resta d'implicats en aquest tipus d'operacions, com els propis usuaris o les forces de seguretat.

Prem per veure més contingut per a tu