08 de juny de 2018
08.06.2018

L'aposta elèctrica d'Aixam

La firma francesa treu al mercat la seva gamma de vehicles elèctrics compactes amb una autonomia situada al voltant dels 80 km reals, múltiples opcions de personalització i un elevat equipament en seguretat

08.06.2018 | 11:56
L'aposta elèctrica d'Aixam

Aixam s'ha incorporat al mercat dels elèctrics amb el llançament de la nova gamma eAixam. Un catàleg format per les versions eCity i eCoupé que, equipades amb bateries de ions de liti, segons la mateixa marca, són capaces d'arribar a una autonomia de 80 quilòmetres en condicions reals.

En matèria de recàrrega, els eAixam necessiten tres hores i mitja per a una càrrega completa en un endoll domèstic de 220 V i una hora per aconseguir un abast de 25 quilòmetres. Amb tot això, el fabricant francès calcula un cost per a la recàrrega d'1 euro per cada 100 quilòmetres recorreguts.

D'aquesta manera, els eCity i eCoupé es presenten com una interessant alternativa per a conductors sense carnet tipus B amb els quals podran desplaçar-se sense contaminar per entorns urbans o rurals. L'únic requisit és disposar de llicència de ciclomotor o del permís AM. Són silenciosos i ecològics gràcies a la seva 0% d'emissions de CO2, d'òxid de nitrogen i de partícules. Un altre dels seus avantatges és el seu fàcil manteniment de baix cost a causa del menor nombre de components dels motors elèctrics.

Les seves ajustades dimensions exteriors –3 metres de longitud i 1,5 metres d'amplada–, es compaginen amb un habitacle més que suficient per a dues persones i amb un generós maleter de 680 litres a 980 litres, depenent del model, que a més es beneficia de l'habitabilitat i accessoris que ofereixen les versions de motor de combustió.
Pel que fa a disseny i equipament, destaca la disponibilitat de multitud de combinacions de personalització: colors per a la carrosseria, llantes, adhesius per al sostre i múltiples acabats en tapisseria, entre d'altres elements.

Varietat d'acabats

L'Aixam eCity és el més compacte i enfocat a una conducció urbana i està disponible en versions eCity Pack i eCity Premium. El model Aixam eCoupé, amb 24 centímetres més de llarg, està dissenyat per a una conducció més esportiva que es distingeix de l'eCity pels seus para-xocs davanters, llandes d'aliatge i parabrisa del darrere. Està disponible en versions Design eCoupé, eCoupé Premium i eCoupé GTI.

Amb una velocitat limitada a 45 km/h i un pes també limitat a 425 quilos –des de l'1 de gener segons normativa per a vehicles amb llicència AM–, tots dos models ofereixen una gran agilitat i comportament i una conducció simplificada gràcies al seu canvi automàtic.

Comparat amb els vehicles de dues rodes, destaquen per la seva seguretat: xassís rígid i carrosseria flexible que absorbeix i amorteix possibles xocs, ABS, cinturons de seguretat retràctils de tres punts, eixugaparabrises, vidres de seguretat amb una visibilitat de 360º, llums d'encreuament i carretera , fars antiboira o càmera de marxa enrere.

Aixam tampoc s'ha oblidat de la connectivitat. Els nous models elèctrics estan disponibles amb pantalla tàctil multimèdia Aixam Connect amb Bluetooth i port USB, que reuneix les funcions d'equip de música, càmera de marxa enrere i fins i tot compta amb la possibilitat de connectar un telèfon intel·ligent.

La gamma eAixam està disponible al mercat amb preus des de 14.790 euros per a la versió eCity i de 17.790 euros en el cas de la versió eCoupé.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Més informació