Segueix-nos a les xarxes socials:

Elimina la brutícia de les llantes de forma efectiva

Si vols que les teves llantes brillin, només necessites seguir aquests consells

A més, estalviaràs diners amb els productes casolans i gaudiràs d'unes llantes perfectes

Contribuir amb el medi ambient comença amb aquests petits actes

Elimina la brutícia de les llantes de forma efectivafreepik

El cotxe és el nostre segon santuari, el primer és la nostra llar i després el nostre vehicle, el qual ens ajuda a fer el dia a dia més senzill. La majoria requerim vehicle per tal d'anar a la feina, portar els nens a l'escola, anar a comprar, etc. Així doncs, què menys que dur-lo net, no? El problema que ens trobem sol ser que les llantes amb el pas del temps i segons les zones de conducció van perdent la brillantor i es van acumulant de residus, provocant que fins i tot, ens pugui causar un deteriorament en els frens del vehicle. Per tal de resoldre el problema de les llantes, podem optar per productes especials per a elles, tot i que, econòmics no ho són! Avui et portem uns trucs per tal de netejar-les amb productes que tens a casa i que el resultat sigui absolutament el mateix, però estalviant; t'animes a provar-ho?

Com netejar les llantes del cotxe

Preparatius inicials

Abans de començar, cal assegurar-se que les llantes estiguin fredes al tacte per evitar l'evaporació ràpida del producte de neteja i possibles danys causats pel xoc tèrmic. També és recomanable fer aquest procés en una àrea ombrejada.

Materials necessaris

  • Aigua (preferiblement calenta)
  • Sabó líquid (pot ser sabó per a plats per la seva eficàcia en tallar greix)
  • Bicarbonat de sodi
  • Vinagre blanc
  • Un raspall de truges suaus o un raspall de dents vell per a àrees difícils
  • Un drap suau o esponja
  • Un cubell

Guia pas a pas per netejar les llantes del cotxe

  1. Neteja amb aigua: Comença esbandint les llantes amb aigua per remoure la brutícia superficial i els residus solts. Aquest pas prepara la superfície per a una neteja més profunda.
  2. Aplicació de la solució de neteja: Barreja aigua calenta amb unes gotes de sabó líquid en una galleda. Per a llantes molt brutes, pots afegir una solució de vinagre blanc (1 part de vinagre per 2 parts d'aigua) a la galleda, ja que el vinagre ajuda a dissoldre el greix i la pols de frens sense fer malbé l'acabat de les llantes.
  3. Fregar amb compte: Utilitza el raspall de truges suaus o el raspall de dents per fregar les llantes amb la solució de neteja. Presta especial atenció a les àrees entre els radis i altres racons difícils d'assolir. Per a taques de quitrà o residus de frens persistents, aplica una pasta feta de bicarbonat de sodi i aigua directament sobre la taca i deixa actuar uns minuts abans de fregar.
  4. Esbandir: Després de fregar, esbandeix les llantes amb abundant aigua per eliminar tots els residus de sabó i vinagre. És crucial eliminar completament la solució de neteja per evitar taques.
  5. Assecatge i polit:Eixugueu les llantes amb un drap suau per evitar taques d'aigua. Per a un acabat extra brillant i protecció addicional, podeu aplicar una fina capa d'oli de cuina amb un altre drap net. L'oli no només donarà brillantor, sinó que també repel·lirà l'aigua i la brutícia.

Netejar les llantes amb remeis casolans

Consells addicionals per mantenir brillants les llantes del cotxe

  • Freqüència de neteja: Netejar les llantes regularment facilita la tasca i prevé l'acumulació de brutícia difícil de remoure.
  • Compte amb els productes: Encara que els productes casolans són efectius i segurs per a la majoria de les llantes, sempre és recomanable provar en una petita àrea oculta per assegurar que no faran malbé l'acabat.
  • Protecció per a les teves mans: Considera fer servir guants de goma per protegir les teves mans de la brutícia i els productes de neteja.

Mantenir les llantes del teu cotxe netes i brillants no ha de ser una tasca costosa ni complicada. Amb productes senzills que ja tens a casa, com sabó líquid, bicarbonat de sodi i vinagre, pots aconseguir resultats impressionants.

Aquest mètode no només és econòmic i efectiu, sinó que també és amigable amb el medi ambient en evitar químics agressius. En dedicar una mica de temps i esforç, et pots assegurar que les llantes del teu cotxe complementin la seva bellesa i mantinguin el seu valor. Recorda, un cotxe net i ben cuidat diu molt de l'amo, i les teves llantes no en són l'excepció!

Prem per veure més contingut per a tu