La dieta cetogènica és, en alguns casos, l'única manera de reduir els símptomes d'algunes malalties minoritàries. En el cas, per exemple, de l'epilèpsia refractària, és a dir, la que no respon a la medicació, les persones afectades veuen com, seguint aquesta dieta, els atacs epilèptics es redueixen fins a un 60%. Es tracta d'una dieta que redueix els hidrats de carboni i, en canvi, multiplica la ingesta de greixos. La persona no pot menjar farinacis com pa o pizza, ni tampoc productes tan comuns com la patata o l'arròs. Això complica el seguiment de la dieta i fa que alguns malalts l'abandonin. Ara, la Fundació Alícia ha ideat una fórmula fàcil que permet cuinar una gran varietat de menjars fins ara prohibits amb la dieta cetogènica.

La fórmula es fa barrejant tres productes: fruits secs, Psyllium –que es pot trobar a qualsevol botiga de dietètica-, i llavors de lli. A partir d'aquí, es pot cuinar una gran varietat de productes com, per exemple, pa, pizza o xurros, entre d'altres.

D'aquesta manera, es resol un dels principals problemes de la dieta cetogènica, el fet que és molt complicada de seguir. "El cos no ens ho demana, no ens ve de gust menjar una dieta tan desequilibrada, haver de beure, per exemple, gots d'oli a cada àpat", ha explicat a l'ACN el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés. De fet, segons ha dit, la dieta provoca tant de rebuig que molts malalts prefereixen abandonar-la tot i els efectes positius que té. Ara, gràcies a aquesta formula, es pot fer una dieta "que ve de gust".