Eliminats prematurament als vuitens de final de Rússia 2018, després que al Brasil, quatre anys enrere, no s'hagués superat ni la fase de grups, queda clar que el sentiment a la selecció espanyola és de màxima decepció. L'equip va tornar ahir al vespre a casa i els futbolistes ja han començat les vacances. La sensació és que, ara sí, s'ha acabat un cicle, amb les renúncies de Piqué i Iniesta, que prenen el mateix camí que van agafar Xavi, Xabi Alonso, Fernando Torres i Villa després del fracàs al Brasil. Tot això amanit amb les dures crítiques de la premsa cap al desastrós partit que La Roja va fer contra Rússia i que li va valer l'eliminació als penals. «Quina pena», deia l' Sport; «De pena màxima», publicava Mundo Deportivo. I a Madrid, Marca titulava «Caminant cap a casa» i As «El final d'una generació».

Sense Piqué ni Iniesta, la selecció mantindrà quatre futbolistes que van ser campions del món el 2010: Sergio Ramos, Sergio Busquets, David Silva i Pepe Reina. Ara a la Federació ja s'ha obert el debat sobre si Fernando Hierro ha de mantenir-se com a seleccionador o cal obrir un nou càsting, on segons diverses fonts un dels més ben situats seria l'expreparador de l'Espanyol Quique Sánchez Flores.

«Hi ha relleu. L'important és tornar a trobar el camí de l'èxit. Això és molt complicat, més del que sembla, però la selecció seguirà endavant perquè té jugadors de nivell i això és el que ha d'intentar», va dir Iniesta diumenge en el moment de confirmar el seu adeu. Ahir també va parlar el president de la Lliga, Javier Tebas, que va considerar que havia sigut «precipitat» destituir Julen Lopetegui a les portes del debut al Mundial. Mentrestant un dels històrics de La Roja, el porter suplent Pepe Reina, ahir va concretar el seu futur esportiu. Després de sortir del Nàpols, ha fitxat ara pel Milan.