A Catalunya el consum de marisc és important i pot dir-se que s'elabora tant al nord com al sud, a més és objecte de degustació en plats al llarg de l'any. Però hi ha diverses formar de cuinar i de presentar-lo. T'ensenyem tres receptes fàcils d'elaborar:

Salpicó de marisc

Així es prepara:

El lluç es posa en una cassola amb aigua freda, amb el rap, un pessic de sal, un tros de ceba, un gra d'all, una branca de julivert i una mica de llorer, i es deixa coure durant 15 minuts des del moment en què arrenqui el bull; un cop cuit, s'escorre i es deixa refredar. El brou resultant es cola i pot emprar-se per fer una sopa.

Els mariscs es couen en aigua bullint amb sal durant 10 minuts, després, es deixen refredar i se'ls treu la closca.

L'aigua de coure'ls s'afegeix al brou reservat per a la sopa de peix.

Al peix, quan estigui fred, se li treuen la pell i les espines, s'esmicola i s'afegeix als mariscs picats-reservant unes gambes per adornar-; es barregen bé tots els ingredients, es passen a una font rodona, es cobreixen amb la salsa vinagreta-que no ha de ser molt caldosa-i es remouen molt perquè el líquid no quedi al fons, i finalment, s'adorna amb les gambes reservades i els ous cuits tallats en rodanxes o picats.

El còctel se serveix fred i, generalment, en copes individuals de còctel.

Pasta fullada de marisc

Així es prepara:

La massa de pasta de full s'estén sobre una superfície llisa i enfarinada fins a deixar-la amb un gruix d'1 cm, després, es retalla en tres discs d'uns 26 cm de diàmetre, que es punxen amb una forquilla i es posen al forn a temperatura mitjana durant 15 minuts (la massa pot tallar-se més petita si es volen fer porcions individuals.

Mentre, es netegen els musclos, s'obren al vapor i es reserva l'aigua de coure'ls. Les gambes, netes, es pelen i es couen les closques amb l'aigua que van deixar anar els musclos.

El porro, la ceba i la pastanaga es piquen molt menuts; s'ofeguen amb la mantega, a foc molt lent, fins que estiguin tendres, després, s'afegeix a les verdures el rap trossejat i les gambes, després, els musclos sense les valves i el conyac, i quan estigui ben calent, es flameja, s'afegeix la cullerada de salsa de tomàquet i la maizena diluïda en la meitat de l'aigua; es rectifica de sal, s'hi afegeixen unes cullerades de nata líquida i es deixa bullir durant uns minuts.

En una safata de servir es col · loca una placa de pasta de full i, a sobre una capa de marisc, després, una altra de pasta de full i una altra de marisc-es reserva una mica-i, finalment, es cobreix amb la tercera placa de pasta de full.

El marisc reservat es pica a la batedora, s'afegeix l'aigua de coure el marisc i la nata sobrant, es bat molt bé i se serveix en una salsera com acompanyament del pasta de full.