Club de lectura de la Biblioteca Marià Vayreda d'Olot. Cada sessió consta de dues parts. Aquesta setmana, els participants llegiran Fugir era el més bell que teníem, de Marta Marín-Domine, i la setmana següent miraran la pel·lícula En tierra de nadie, de Danis Tanovic. Albert Grabulosa moderarà la sessió on es parlarà del llibre i Jordi Teis portarà el debat sobre la de la pel·lícula.

Marta Marín-Dòmine va començar a escriure Fugir era el més bell que teníem durant una estada a la Residència Faber d'Olot el 2016. L'obra es va publicar al cap de tres anys a Club Editor i ara per ara ja se s'han fet diverses edicions. Al llarg d'aquest temps ha obtingut la Menció especial Premi Llibreter 2019, el Premi Ciutat de Barcelona 2019, el Premi Joaquim Amat-Piniella 2020 i el Premi Crítica Serra d'Or 2020. Un exercici d'auto-ficció àmpliament reconegut que reflexiona sobre la transmissió, la construcció de la memòria i els efectes de l'exili a llarg termini. Un diàleg amb les memòries del pare i amb les històries ja pretèrites. Un homenatge als avantpassats i a aquells records dels altres que, en certa manera, també passen a formar part del país on residim.

Per participar-hi, cal inscriure's gratuïtament al taulell de la Biblioteca a partir del 21 d'abril, on es podrà recollir en préstec el llibre en qüestió per llegir-lo abans de la sessió. Només podran assistir al Cinema del Club aquells que també hagin participat del Club de Lectura.