Cicle de Xerrades i Concerts de Jazz i Músiques Improvisades

Saxo

Gianni Gagliardi

Contrabaix

Manel Fortià

Bateria

Gonzalo Del Val

El contrabaixista cassa­nenc Manel Fortià, des­prés de passar 3 anys a Nova York, torna a Cata­lunya amb molta energia i nous projectes producte d’aquesta gran experiència vital. D’una banda el seu nou disc Desper­tar (2022), a trio amb el pianista maonès Marco Mezquida i el ba­teria francès Raphael Pannier, i de l’altra, el disc Arrels (2021), del projecte Libérica, al costat del sa­xofonista i cantautor gadità Anto­nio Lizana, que barreja flamenc, cançó tradicional i jazz d’una ma­nera molt especial. També desta­quem el seu disc Fang i Núvols (2020, Microscopi), a duo amb la cantant Magalí Sare, amb qui el passat estiu va actuar en el Solfe­jant, en un concert molt emotiu.

En aquesta ocasió presenta un nou trio de saxo i bateria que revisitarà algunes de les melo­dies més populars del songbook americà passades pel filtre de la improvisació i el seu segell per­sonal. També hi haurà lloc per alguna composició pròpia dedi­cada a alguna icona de la història del jazz. L’acompanyen dos dels músics més sol·licitats de l’escena europea, com són el talentós sa­xofonista Gianni Gagliardi (ac­tualment resident a Suïssa i amb una llarga trajectòria interna­cional) i el prestigiós bateria bur­galès Gonzalo Del Val, amb qui Manel ha treballat en multitud de projectes amb músics com Dave Liebman, Bill McHenry, Raynald Colom, Marco Mezquida...

Jazzà va ser la nova pro­posta de Cassà Cultu­ra del darrer trimestre de l’any passat. Jazzà és mú­sica en viu a Les Golfes de can Trinxeria, espai que s’ha con­vertit en un autèntic club de jazz per gaudir d’algunes de les pro­postes més destacades de l’esce­na jazzística actual i músiques improvisades de casa nostra.

Cada concert té un pròleg amb una xerrada on els artistes ens donen a conèixer de primera mà els seus projectes i experiències.

Jazzà vol ser un punt de trobada a Cassà de la Selva per descobrir algunes de les noves propostes jazzístiques del país i gaudir ple­gats de la música en estat pur i en directe