Segueix-nos a les xarxes socials:

Arròs amb xampinyons, una recepta sana després dels excessos nadalencs

Un plat que ens ajuda a cuidar el nostre cos però també la butxaca

Arròs amb xampinyons, una recepta sana després dels excessos nadalencsGetty Images

El Nadal ha estat una època d'excessos, tant en la ingesta d'aliments rics en greixos i sucres com per a la butxaca. La costa de gener ens obliga a realitzar plats més econòmics com ara aquest d'arròs amb xampinyons, que us proposem perquè a més ajuda a cuidar la línia.

Ingredients per a 4 persones per fer un arròs amb xampinyons:

2 tasses d'arròs, 200 g de pernil dolç,

1 llauna de xampinyons, 1 ceba,

1 pastilla de brou de carn, oli, sal.

Pas a pas per fer un arròs amb xampinyons:

La ceba es pica i es fregeix en una paella amb oli a foc lent. Quan estigui daurada, s'afegeixen els xampinyons escorreguts i el pernil dolç tallat a dauets; després d'uns minuts, s'agreguen dues tasses d'arròs i s'ofega bé tot junt.

Ja llest, es passa tot a l'olla amb quatre tasses d'aigua bullint, la pastilla de brou diluïda en una mica d'aigua i sal. Es tanca i es cou durant cinc minuts. Finalment, es deixa reposar fins a eliminar la pressió de l'olla i es passa a una font. Sense més, se serveix.

El truc:

Els xampinyons resulten més saborosos si es submergeixen un moment en aigua bullint abans de fregir-los.

Prem per veure més contingut per a tu