Segueix-nos a les xarxes socials:

Els tresors del rerepaís ens obren la porta

Vilafranca de Conflent està considerat com un dels pobles més bonics de França · L´emblemàtic Tren Groc ens permet viatjar en el temps

Els tresors del rerepaís ens obren la porta

La dolçor de primavera és ideal per descobrir els tresors del rerepaís. Als Pirineus Orientals abunden. Agafem l’exemple de la vall del Tet. Entre la natura i la cultura, els descobriments són permanents. Hi trobem petites joies com els Orgues d’Illa. Una bellesa fràgil modelada pel pas dels anys i els vents. Les xemeneies de les fades de sorra i argila, amb aspecte a vegades lunar, ofereixen un espectacle únic als visitants.

Continuant pel llit del riu, cal aturar-se a Vilafranca de Conflent. Considerat entre els pobles més bonics de França com a patrimoni mundial de la UNESCO sota la xarxa Vauban, la ciutat emmurallada és avui la llar de molts comerciants i artesans.

Des de les muralles del Fort Libèria, que domina el lloc a través de la torre de Viguerie, es garanteix el pas al cor de la història. Per completar aquest dia de visita, no dubteu a submergir-vos en les entranyes de la terra amb la descoberta de les coves de les Petites i Grans Canaletes.

L’encant de Vilafranca

Vilafranca de Conflent té una altra gran atracció turística: és el punt de partida del Tren Groc que, al llarg d’una línia de 63 km, condueix els viatgers fins a La Tor de Querol. Més que centenari, el Canari és l’emblema dels Pirineus Orientals. Es van construir sis-cents cinquanta-cinc estructures al llarg del seu recorregut, incloent 19 túnels i dos ponts notables: el viaducte de Séjourné i el pont penjant de Gisclard.

El tren funciona tot l’any i serveix a 22 estacions. La més alta, la de Bolquera, s’eleva a 1.596 metres. Circulant com a màxim a 55 km/h, el Tren Groc transita des d’una altitud de 427 metres fins als 1.231 metres. Si us embarqueu en aquesta aventura, arribareu a l’altiplà cerdà. Les muntanyes catalanes estan a la vostra disposició.

PER SABER-NE MÉS:

TURISME DELS PIRINEUS ORIENTALS

www.tourisme-pyreneesorientales.com/ca

Prem per veure més contingut per a tu