Efe/DdeG, Madrid.

El canal infantil i juvenil Disney Channel, que actualment s'emet en diversos canals de pagament, es veurà en obert a partir de l'1 de juliol en la televisió digital terrestre (TDT), va informar ahir el director d'aquest canal a Espanya, José Vila.

Disney posseeix el 20% de les accions del canal de la TDT Net TV, del qual Vocento és el màxim accionista, i s'incorporarà en el canal Fly Music que és un dels dos canals que té adjudicats en TDT Net TV. Disney Channel seguirà emetent-se en els canals de pagament que actualment s'ofereixen, tot i que la programació del canal serà la mateixa per a un i altres.

Des del seu llançament a Espanya, Disney ha arribat a més de 2 milions de llars a través de la plataforma Digital + i dels canals de cable i s'incorpora a la TDT dos anys abans de l'anunciada apagada analògica. A més de Disney Channel, les plataformes de pagament seguiran tenint els altres dos canals d'aquesta multinacional, Toon Disney i Playhouse Disney. La seva emissió en obert farà que el canal incorpori publicitat, va recordar Vila, i a partir de finals de juny començarà a realitzar-se una campanya.