Els talent shows estan de moda. Ara saber cantar, ballar o tenir qualsevol habilitat serveix per participar en algun dels nombrosos programes que farceixen les graelles dels canals espanyols. Cuatro s'ha adonat del filó que suposen aquest tipus de programes i estrena avui La Batalla de los Coros, programa en el qual el premi final estarà destinat a fins benèfics. Lolita, Marta Sánchez, Soraya, Mikel Erentxun i Manu Tenorio protagonitzaran una lluita de veus sobre l'escenari. Però primer han hagut de trobar 20 membres dels seus cors. El paper del públic serà fonamental per elegir qui es queda i qui se'n va.

Abans de la batalla en directe, els espectadors podran seguir de prop els moments més significatius dels càstings que s'han realitzat. Cada un dels cinc cantants ha viatjat a un punt de la geografia espanyola, un lloc al qual els uneix un vincle especial, per trobar les seves veus. Lolita ha buscat en la localitat madrilenya d'Alcobendas; Marta Sánchez ha format grup a la Corunya; Soraya en la localitat extremenya de Valencia de Alcántara; Mikel Erentxun en la seva Donosti natal, i Manu Tenorio a Sevilla.

Després, Josep Lobató, com a director d'orquestra, presentarà en directe la primera lluita de veus de La batalla de los coros. Cinc artistes, cinc cors. Un sol guanyador i 60.000 euros en joc amb un objectiu solidari. La primera gala servirà de presentació dels cors i serà el primer duel sobre l'escenari. Cada un interpretarà el tema que han preparat amb el seu mentor, però a més hi haurà dues actuacions conjuntes, en les quals cent veus cantaran a l'uníson.

Els espectadors decidiran quins són els millors i quins han d'abandonar. Lobató dirà quin és el favorit del públic o els dos menys votats. D'aquests, un deixarà el programa en acabar la gala.