Aquest diumenge Cuatro emetrà una marató de Perdidos. Els sis primers capítols de la primera tem?porada, que inclouen, per desomptat, el mític episodi pilot (la 1a i la 2a part) -dos dels més costosos de la història de la televisió. Així començarà l'any Perdidosen Cuatro, 12 mesos que recolliran totes les temporades íntegres. Les tres primeres es veuran els diumenges a la tarda i les temporades d'estrena en el nostre país s'emetran en prime time. A més, la sisena temporada s'oferirà de forma simultània amb la seva estrena als Estats Units.

I encara una altra notícia: l'últim episodi del final més esperat de la història de la televisió es farà de forma simultània a tot el món. I Cuatro serà l'única cadena que l'emeti en el nostre país.

De moment, i per anar fent bo?ca,? Raquel Sánchez Silva està presentant al llarg d'aquesta setmana, cada migdia abans de Fama ¡a bai?lar!, un espai sobre la sèrie, Perdidos unplugged. Cuatro ja ho havia fet anteriorment amb House i Anatomía de Grey.

El concepte de Perdidos va ser desenvolupat per JJ Abrams (Alias, Felicity, Fringe, Seis grados), Damon Lindelof (Crossing Jordan) i Jeffrey Lieber. JJ Abrams va ser també el responsable del pilot de la sèrie, que a més de ser un dels més cars de la història de la televisió, s'ha convertit en un dels més reconeguts per crítica i públic. En són la prova els 163 països on s'emet.

Perdidos, que va obtenir el 2006 el Globus d'Or a la millor sèrie dramàtica i ha guanyat set premis Emmy, està plena d'enigmes, d'acció o emoció, conflictes morals i tensions sexuals no resoltes, tot i que la por és el protagonista invisible i latent de la història.

Perdidos explica l'aventura dels supervivents del vol Oceanic Airlines 815 que s'estavella en una sinistra illa del Pacífic durant el trajecte Sydney- Los Angeles. I en el que en principi semblava un paratge desert comencen a succeir coses inexplicables. Uns misteris que s'aniran desvetllant de mica en mica. Perquè a Perdidos tot passa per alguna raó.

Un dels seus protagonistes, Jorge García (Hurley, a la sèrie) ha estat de visita a Madrid aquesta setmana i ahir va apadrinar l'estrena de la sèrie en un cine de Madrid.