Alec Baldwin i l'actriu australiana Toni Collette van ser entre els primers guardonats a l'entrega dels premis Emmy d'aquest diumenge com a millors actors de comèdia, en una nit plena de sorpreses i bromes sobre l'escàs poder de la televisió entre la població nord-americana.

Collette va rebre el guardó com a millor actriu principal de comèdia per la seva interpretació d'una dona amb personalitat múltiple a 'United States of Tara', derrotant Tina Fey, qui partia com a favorita pel seu paper a '30 Rock'. "No crec que hi hagi competència a l'art", ha declarat Collette davant dels periodistes per la seva victòria sobre Fey.

Respecte a Baldwin, actor que interpreta al cap de Fey a la comèdia '30 Rock' i qui partia com a favorit a la seva categoria, es va alçar amb el seu segon Emmy com a millor actor principal de comèdia.

La sèrie '30 Rock' que partia amb 22 candidatures, el major número obtingut per un serial a la història dels premis, es va alçar amb l'Emmy a millor comèdia, mentre que 'Mad Men', amb 16 candidatures, va aconseguir el premi al millor drama, complint així amb tots els pronòstics.

On sí hi va haver sorpreses en aquesta 61a edició dels Oscars de la televisió, ha estat en la categoria 'reality show' competitiu, en què 'Amazing Race' va guanyar per setè any consecutiu relegant rivals com 'American Idol', 'Dancing with the Stars', 'Top Cheff' i 'Project Runway'.

L'actor Neil Patrick Harris, estrella de la comèdia de CBS 'How I Met Your Mother' i mestre de cerimònies, va donar començament a la gala amb un ball conegut com a 'Put down the Remote', que instava els televidents a resistir la temptació de canviar de canal o connectar-se a internet a manera de sàtira respecte a l'audiència de la cerimònia de l'any passat, la més baixa de la història amb a penes 12,2 milions de teleespectadors. Tant és així que l'organització els va instar a votar per internet durant l'emissió pel "moment de l'any".

Kristin Chenoweth va guanyar el premi a millor actriu secundària en comèdia per 'Pushing Daisies', un programa cancel·lat a començaments d'aquest any per ABC. La guardonada va agrair a l'Acadèmia "per premiar un programa que ja no s'emet" i va fer broma amb la seva actual situació de "desocupada".

Aquest any, els organitzadors de l'Emmy van augmentar el nombre de nominacions en un intent per cobrir la gamma d'ofertes als més de 120 canals de cadenes i cable als Estats Units. La decisió va posar cares noves entre els candidats, com la irreverent sèrie animada 'Family Guy' i el drama sobre poligàmia d'HBO 'Big Love'.