a

Una única entrega ha estat més que suficient per prendre la decisió. Des d'aquesta mateixa setmana, el recentment estrenat concurs Mi familia contra todos passa a emetre's en la franja de tarda del diumenge. En el seu lloc, dimecres en prime time, la cadena emetrà la seva nova aposta de ficció, De repente, los Gómez. La decisió es va prendre després del fracàs d'audiència del programa el dia de la seva estrena, dimecres passat.

La nova aposta de Telecinco va obtenir en el seu debut un 10,9% després de convèncer només 1.819.000 espectadors. Telecinco es juga el lideratge d'octubre amb La 1 de TVE i no sembla disposada que se li escapi el mes. Per aquest motiu, la cadena ha retirat del primer time des d'aquesta setmana l'espai presentat per Jesús Vázquez i l'ha reubicat a les 19 hores de diumenge (a partir d'avui).

Per aprofitar el forat que deixa el concurs al prime time de dimecres, Telecinco ha decidit finalment estrenar De repente, los Gómez. La nova sèrie protagonitzada per Alicia Borrachero (Hospital Central, Periodistas) i Gustavo Salmerón (Lluvia en los zapatos, Reinas) aborda els canvis en la vida d'una família obligada a adoptar una nova identitat combinant trames familiars, humor i thriller. Mireia Acosta, directora de Ficció de Sony Producciones España, va confirmar que "quan ens vam plantejar crear una sèrie per a Telecinco teníem molt clar que havia de ser una sèrie familiar protagonitzada per una família al complet i dirigida a tots els seus membres". Així, van crear els personatges d'una mare -Alicia Borrachero- i un pare -Gustavo Salmerón- a més d'uns fills de diferents edats que completen una família més o menys normal, però amb un ingredient innovador: la necessitat d'un canvi forçat de vida. "I en termes de ficció l'esdeveniment que els fes canviar de vida hauria de ser potent, i què hi podia haver més potent que un assassinat?", va comentar Acosta.

Una família atípica

Alicia Borrachero i Gustavo Salmerón interpreten Concha i Felipe, el matrimoni Tamayo, pares de quatre fills: Álex, Cris i els bessons Lucas i Luichi. Viuen en un barri popular als afores d'una gran ciutat i aparentment són una família normal, tot i que en realitat oculten un secret relatiu a la seva font de finançament: els seus ingressos provenen de petits furts, enganys i petites estafes.

En una jornada de "feina" rutinària, Felipe i Álex són testimonis d'un un assassinat perpetrat pel fill d'una perillosa família de narcotraficants. La policia els obliga a col·laborar en la identificació del criminal, per la qual cosa han d'acollir-se a un pla de protecció de testimonis per preservar la seguretat de tota la família, i es converteixen així en els Gómez i es traslladen a viure a una elegant zona residencial. Allà compten amb més comoditats de les que mai havien esperat i tot els surt gratis. Fins que, quan l'acusat és declarat culpable, el sistema de protecció de testimonis passa al segon estat, amb la qual cosa la policia deixa de fer-se càrrec de les despeses de la família i del gruix de la seva protecció.