Telecinco i Cuatro han admès l'existència de negociacions per a la seva possible fusió, si bé van subratllar ahir que, "a hores d'ara", no s'ha produït cap acord. Antena 3, per la seva banda, nega un acord amb un altre operador, tot i que les negociacions amb La Sexta estan molt avançades

Telecinco i el grup Prisa, al qual pertany Cuatro, van enviar comunicats a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) per respondre a les informacions sobre la seva possible fusió. Prisa afirma que ha mantingut converses amb "tots aquells grups de mitjans de comunicació que han mostrat interès en possibles projectes conjunts", inclosa Telecinco, però subratlla que "aquestes converses no han cristal·litzat, a hores d'ara, en cap acord". Igualment, Telecinco reconeix que "s'han mantingut o mantenen converses amb diferents grups de comunicació relacionades amb la integració" de la companyia amb una altra cadena de televisió de difusió nacional, entre elles Cuatro, si bé remarca que de moment no s'ha produït "cap acord verbal o escrit".

Prisa pujava ahir en el mercat de renda variable un 5,80% i es negociava a 4,01 euros per acció, mentre que els títols de Telecinco es revaloritzaven un 5,31% i s'intercanviaven amb un preu de 9,425 euros per acció. Des del començament de l'any, els títols de Prisa han pujat en Borsa el 77,43% i els de Telecinco s'han revaloritzat el 40%.

Antena 3 també va admetre que ha mantingut converses amb La Sexta, a més d'altres cadenes, per "explorar possibles vies d'integració dels seus negocis audiovisuals", sense que s'hagi produït cap acord fins al moment.

De fet, Planeta va afirmar que està mantenint "converses amb diferents operadors, inclosa La Sexta", però va negar que hagi arribat a un principi d'acord "ni verbal ni escrit" amb cap d'ells. Això és el que informava a la CNMV, però fonts coneixedores del procés negociador van confirmar que les negociacions amb La Sexta estan "molt avançades". En cas de produir-se aquest acord entre Planeta i Mediapro, el nou grup estaria format per diferents canals que previsiblement mantindran la seva marca i la seva pròpia línia editorial. La borsa va reaccionar a la notícia amb una forta pujada d'Antena 3 a l'obertura de la sessió que es va anar pronunciant al llarg del matí, fins a situar el preu de les seves accions en 7,94 euros.

El conseller delegat de La Sexta, José Miguel Contreras, va avançar dimarts que les negociacions per a una possible fusió amb un altre operador anaven "molt bé", tot i que va assenyalar que l'operació només es completaria "sempre i quan es complissin una sèrie de condicions", i no va voler revelar l'operador amb què negociava. Contreras també va comentar que "abans de tres mesos" la cadena espera haver assolit un acord amb un altre operador per incorporar nous canals a la TDT de pagament -actualment només hi ha Gol TV, de Mediapro-.

Sobre aquest possible acord per crear una plataforma de pagament a la TDT, va indicar que "no serà un canal nou", sinó un canal "ja consolidat" i "diferenciat" dels continguts de Gol TV. "Es tracta d'anar oferint noves alternatives", va finalitzar Contreras.