Antena 3 emet aquesta nit, en directe i en horari de màxima audiència, l'especial d'actualitat informativa Operación Chile. La voz de los mineros, un document periodístic de primer ordre i abast internacional ja que comptarà en el plató en exclusiva mundial, tan sols 8 dies després del rescat, amb el testimoni de quatre dels 33 miners rescatats de la mina de San José.

Presentat per Jaime Cantizano, l'especial realitzarà una àmplia anàlisi d'una de les notícies més rellevants dels últims anys a tot el món. Per això reunirà en el plató un ampli grup d'experts i periodistes i aportarà reportatges, entrevistes i connexions en directe des de Xile.

El programa tindrà a plató, perquè aportin informació sobre l'experiència viscuda a més de 700 metres de profunditat durant més de dos mesos, els miners Víctor Segovia, Esteban Rojas, Pablo Rojas i Ariel Ticona. Amb ells, el programa analitzarà en profunditat tot allò relacionat amb l'accident i posterior i feliç rescat, i per això aportarà, entre d'altres, testimonis d'experts en rescat i experiències de miners espanyols.

Aquesta història, que ha commogut el món, serà també analitzada per la psicòloga Laura García Agustín, el psiquiatra José Miguel Gaona,la sociòloga Oriana Ayala i l'expert en rescats del SAMUR Javier Quiroga. El dia a dia de la informació sobre el rescat dels miners i l'anàlisi periodística d'aquesta història serà abordada per Albert Castillón, Teo Ibernón (enviat especial d'Antena 3 Noticias a la mina de San José), Miguel Ángel Rodríguez, Pilar Rahola, Toñi Moreno, Rosa Villacastín i Nieves Herrero. El programa, que mostrarà declaracions gravades d'indubtable valor per reconstruir la història, comptarà també amb la presència de l'ambaixador de Xile a Espanya, Sergio Romero Pizarro.