El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, va explicar ahir que el president de la Generalitat, Artur Mas, demanarà una reunió amb el seu homòleg valencià, Francisco Camps, per intentar trobar una solució al tancament de les emissions de TV3 al País Valencià. "Mas demanarà veure's amb Camps per intentar establir una via de diàleg i trobar una solució", va indicar en roda de premsa després de la reunió de la Comissió Executiva Nacional de la Federació. Duran va afegir que la solució passa per pagar una multa imposada a una associació valenciana però "les dificultats depenen molt de la voluntat política" del govern de Camps.

Per la seva banda, Esquerra Republicana de Catalunya va acusar l'actual govern de Catalunya d'estar "missing", "desaparegut en combat", en el conflicte. La formació republicana va manifestar la seva intenció d'engegar una ofensiva en l'àmbit civil i institucional per resoldre la situació. El primer pas és aconseguir que la mesa del Congrés aixequi el veto a la tramitació de la iniciativa legislativa popular presentada a instància d'Acció Cultural pel País Valencià.

Finalment, el Partit Popular de Catalunya va oferir-se ahir a fer de mitjancer entre els governs català i valencià per tal d'arribar a un acord amb el vistiplau del ministeri d'Indústria a partir del qual TV3 es pugui veure al País Valencià i Canal 9 emeti per Catalunya. La líder dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho, creu que hi ha "voluntat" per totes les parts implicades i que, per tant, és possible fer un pacte a tres bandes, que atorgui un nou multiplex al País Valencià i tanqui un acord de reciprocitat en l'emissió.