Ahir es va produir el darrer enlairament del transbordador espacial Atlantis, que tanca la missió espacial Shuttle, i per aquest motiu, el canal el 33 ha preparat una programació especial que durarà tot el cap de setmana.

Començarà aquesta tarda amb l'emissió de L'espai somiat, un documental sobre els set turistes espacials que han pagat entre 20 i 40 milions de dòlars per viatjar a l'espai.

Continuarà amb Gossos a l'espai, sobre els primers animals que van sortir de l'òrbita terrestre. Els primers van ser Dezik i Gypsy, l'any 1951, però la més famosa de totes va ser Layka, l'any 57.

Posteriorment, arribarà Veure-hi en la foscor, que amb unes fotografies astronòmiques que no s'havien vist mai, uns efectes especials extraordinaris i una banda sonora original a càrrec de Mark Knopfler i Guy Fletcher, de Dire Straits, parla de la passió amb què treballen els astrònoms aficionats.

Ja diumenge a la tarda, s'emetran tots se?guits els quatre capítols de 50 minuts de La cursa de l'espai. El programa comença durant la Segona Guerra Mundial, amb els Estats Units ?deses?perats per aconseguir els secrets més ben ?guar?dats del programa espacial de Hitler abans que els russos, que mentrestant, i sota les ordres d'Stalin, estan recloent els seus millors científics en gulags.

Els següents capítols segueixen un ordre cronològic fins arribar al darrer, que tracta de la cursa entre les dues superpotències mundials, l'URSS i els EUA per arribar els primers a la Lluna.