El director de Relacions Institucionals de RTVE, Javier Pérez, va defensar ahir al programa de la Defensora de l'Espectador de RTVE el "rigor" i l'"equilibri" de la cobertura donada a la visita del Papa a Madrid amb motiu de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) enfront de les crítiques d'alguns espectadors que consideren la cobertura excessiva. Pérez va assegurar que "els professionals de RTVE, en general, i de TVE, en particular", van actuar "amb criteris professionals, amb rigor, amb independència, amb lleialtat als principis establerts" durant la visita del Papa.

Segons assenyala la Defensora de l'Espectador de RTVE, Elena Sánchez Caballero, al seu últim programa "alguns espectadors" han recorregut a l'oficina que ella dirigeix perquè "no comprenen que un credo religiós tingui tanta presència a les pantalles d'una televisió pública d'un estat aconfenssional" i es queixen que en algunes ocasions s'oferís la visita del Papa simultàniament al Canal 24 Hores, La 1 i La 2 de TVE. Pérez va reconèixer que aquest solapament "no estava previst", tot i que va indicar que "la naturalesa ininterrompuda dels actes i fins i tot la simultaneïtat d'actes" va provocar aquestes "disfuncions" de caràcter "excepcional".

En general, el director de Relacions Institucionals de RTVE va defensar la cobertura de TVE i va assenyalar que una mostra de l'"equilibri" del tractament donat a l'acte és que la corporació ha rebut "retrets" tant per part dels qui consideren que la cobertura va ser excessiva com dels quals es queixaven del cas contrari.