Mediapubli, l'empresa editora del diari Público i la seva edició digital Publico.es, va presentar ahir al Jutjat Mercantil de Barcelona la sol·licitud de declaració de concurs voluntari de creditors. La intensificació de la crisi publicitària, la profunda transformació que està patint el sector de la premsa escrita i les dificultats per accedir a nou finançament han obligat Mediapubli a acollir-se al concurs de creditors per "salvaguardar de la millor manera possible" els interessos de les parts afectades. La sol·licitud també va ser presentada conjuntament per a l'empresa filial editora del diari La Voz de Asturias i la seva edició digital.

D'aquesta manera, Público seguirà sortint cada dia, com fins ara, i la seva edició digital seguirà activa, tot i que el jutjat nomenarà uns administradors que gestionaran la companyia i en buscaran la viabilitat. Fonts properes al diari van assegurar ahir que Público seguirà mantenint la seva cita amb els lectors i, precisament, amb aquest objectiu s'ha presentat el concurs de creditors, per garantir la viabilitat de l'empresa de manera que es puguin fer efectius els pagaments que es deuen.

L'empresa afirma que tot i els creixements aconseguits en l'audiència i difusió de Público i Publico.es des del seu llançament al setembre del 2007 i la contenció de les pèrdues els últims exercicis, la profunditat de la crisi econòmica, sobretot publicitària, però també estructural de la premsa escrita els fa "inevitable" acollir-se al concurs de creditors com una eina de reestructuració per assegurar la viabilitat futura d'un projecte jove i consolidat.