La ficció d'Antena 3 El Barco posarà "tota la carn a la graella" amb la seva tercera temporada, que arrenca avui dijous a les 22.30 hores, ja que revelarà totes les incògnites sorgides en les dues anteriors entregues al voltant de la trama i els personatges. Així ho va explicar el productor i guionista de la sèrie, Iván Escobar, durant la presentació de la tercera temporada, a la qual també van assistir el director, David Molina, i el repartiment d'actors, encapçalat per Mario Casas, Blanca Suárez, Juanjo Artero i la catalana Irene Montalà.

"Avui dia les ficcions duren poc, i aquesta ja començarà la seva tercera temporada. Calia resoldre moltes preguntes i incògnites que quedaven obertes i no hem tingut por de fer-ho", va apuntar Escobar. Una resolució d'enigmes que l'equip va matisar que no suposarà ni de bon troç el punt i final de la sèrie. De fet Molina va avançar que "per enganxar nous telespectadors", sorgiran "noves trames protagonitzades per nous personatges i amb diferents escenaris" i que "des del tercer capítol passaran coses importants". Entre les respostes que aniran trobant els mariners, capitanejats per Juanjo Artero, estaran l'objectiu del Projecte Alexandria o per què van ser seleccionats per embarcar a l'Estrella Polar, el vaixell on naveguen.

Una de les principals novetats dels nous espisodis serà l'arribada dels protagonistes a terra ferma. Però abans descobriran un hotel a mig submergir, el YaoHao, on s'instal·laran temporalment i hi trobaran més supervivents. Dos d'ells interpretats per Jan Cornet i Héctor Alterio, incorporacions que, juntament amb la d'Alberto Jo Lee, compensaran la mort d'alguns protagonistes. Altres cares noves seran Leticia Dolera i Nerea Camacho.