L'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa té seriosos dubtes sobre el grau d'independència política de RTVE. Segons una informació publicada ahir per la versió digital del diari El Mundo, així ho ha manifestat en una resolució sobre l'estat dels mitjans de comunicació dels mitjans de la Unió. Concretament, al punt 19 d'aquesta resolució, s'inclou a TVE en un llistat d'operadors públics sospitosos d'alterar la seva línia editorial a través de pressions polítiques: "Tot i la multiplicació de canals digitals dels mitjans, la radiodifusió dels operadors públics de televisió es manté com una gran font d'informació a Europa.

L'Assemblea nota amb preocupació els informes que arriben sobre pressió política en els serveis de radiodifusió a Hongria, Itàlia, Romania, Sèrbia, Espanya i Ucraïna, i convida la Unió Europea de Radiodifusió (UER ) a cooperar amb el Consell Europeu en aquesta qüestió".

El Consell d'Europa no és una institució de la UE-i no s'ha de confondre amb el Consell Europeu-, sinó un organisme internacional que engloba 47 països del continent i que s'encarrega de promoure els valors democràtics. En el ple del passat 24 de gener, es va presentar i va aprovar el text. La televisió pública d'Espanya, que darrerament ha estat fortament criticada pel tractament de diverses informacions, està actualment presidida per Leopoldo González Echenique, designat en segona votació al Congrés dels Diputats, el juny del passat any. Just arribar a la presidència, alguns periodistes de prestigi com Ana Pastor, Juan Ramón Lucas o Toni Garrido van ser acomiadats i la línia editorial va començar a canviar radicalment.