Tres trets i un casament posaran el final, aquesta nit, a la travessia d'El Barco per Antena 3, després de 43 capítols emesos en més de dos anys d'una sèrie creada per millors moments econòmics i que, però, tindrà continuïtat en nombrosos països llatinoamericans i possiblement a Europa. El final de la ficció protagonitzada per Mario Casas, Blanca Suárez i Juanjo Artero, entre d'altres, arribarà per tant amb "moments molt dramàtics", acompanyats de la resolució dels "misteris" acumulats últimament per "no decebre" l'audiència, va explicar el productor executiu de la sèrie, Iván Escobar.

Les aventures de l'Estrella Polar han arribat a la seva fi de "manera natural" amb l'arribada a terra dels seus tripulants i passatgers en els últims capítols, afegeix Escobar, qui agraeix a la cadena la seva "elegància" per no haver-los canviat ni dia ni horari d'emissió, tot i una progressiva pèrdua d'audiència, que, tanmateix, els permet acomiadar-se "amb el cap molt alt".

El Barco va comptar el passat dijous amb 2.323.000 espectadors (un 13,5% de quota de pantalla), una audiència lluny de les seves millors marques i insuficient per a la seva continuïtat, tot i ser la sèrie amb més repercussió a les xarxes socials, atès que més d'un terç de la seva audiència són joves. Però els rècords a Twitter setmanals no hi ha manera de rendibilitzar, com reconeix el productor: "Evidentment, si haguéssim tingut quatre milions d'audiència, estaríem parlant de la quarta temporada, és més rendible tenir un milió més d'espectadors". De fet, la petició dels fans perquè la ficció continuï també ha estat "tema del moment" a Twitter, quelcom que el seu productor dóna per descartat.