Adriana Ozores, Rodolfo San?cho, Jordi Évole, El Gran Wyoming i Ana Blanco són alguns dels professionals de la comunicació premiats per l'Academia de Televisión a la gala dels Premis Iris 2012, en què va ser protagonista destacada María Teresa Campos, que va rebre el guardó a "Tota una Vida". Ni Jordi Évole ni el Gran Wyoming van poder recollir els seus premis al millor reporter i millor presentador de programes -ho ha fer en el seu lloc la reportera Usun Yoon-, perquè estaven treballant. Precisament María Teresa Campos va voler dedicar el seu guardó "a les noves generacions de periodistes, als que busquen feina i als que la perden".

La sèrie Isabel (La 1) va ser la triomfadora de la gala, amb quatre premis, entre ells el de millor ficció, mentre TVE va ser la cadena més premiada, en aconseguir 11 de les 20 candidatures que van votar els mil membres de l'Academia de las Ciencias y las Artes de Televisión.

La Sexta va aconseguir per la seva banda 6 premis, entre ells el de millor informatiu per a La Sexta / Notícias, per a Salvados com a millor programa d'actualitat, i per el seu conductor, Jordi Évole, com a millor reporter. A més, El Gran Wyoming es va fer amb el guardó al millor presentador de programes per El Intermedio, que també va aconseguir l'Iris al millor programa d'entreteniment i guió.

Per la seva banda, Antena 3 va guanyar 2 premis Iris, a la millor actriu per Adriana Ozores, per la sèrie Gran Hotel, i al millor equip de maquillatge, perruqueria i caracterització, per Tu cara me suena. A més, a la gala, presentada per Mariló Montero des del Gran Casino de Aranjuez, van ser lliurats premis especials als programes La Voz, de Telecinco, i a l'espai de TVE Informe semanal, que enguany ha complert quatre dècades en antena.