Águila Roja torna aquesta nit a La 1 amb l'"energia" necessària per complir amb el titànic repte de recuperar els 6 milions d'audiència que va tenir fa un any; per això, i malgrat les retallades, s'incorporen nous actors i més acció, incloent dins de les trames a la Inquisició i i la ordre dels templers. "Tornem amb molta energia i la il·lusió de sempre", explicava la setmana passada el director de ficció de TVE, Fernando López Puig, en els estrets carrerons del plató madrileny on es graven les aventures del ninja del Segle d'Or i en el qual vivia l'expectació pel retorn d'una sèrie que va qualificar de "servei públic", per la seva qualitat.

Recuperar els sis milions d'espectadors amb què es va acomiadar l'anterior temporada al gener de 2012 és un repte davant el qual creador i productor d 'Águila Roja, Daniel Écija, prefereix ser "prudent", alhora que recorda que "aquesta és la audiència que dóna un partit del Reial Madrid o el Barça a la Champions". "Són xifres extraordinàries, davant les que hem de ser prudents ara, crec que estar per sobre de la mitjana de la cadena d'una manera notable és sempre un bon resultat", va afegir Écija en declaracions a Efe, sobre l'expectativa que ha aixecat el retorn de la sèrie més vista a Espanya des de 2005.

Un moment difícil

El català David Janer, l'actor que dóna vida al protagonista, va remarcar per la seva part que l'equip de la sèrie els ho "ha donat tot" en aquesta cinquena temporada, que arrencarà a partir de les 22.30 hores. "Estem en un moment difícil", va afegir l'actor que dóna vida a Gonzalo de Montalvo, l'alter ego d'Águila Roja, que en els nous capítols s'atrevirà per fi a demanar matrimoni a Margarida, una Inma Cuesta que lamenta que la sèrie hagi trigat "tant de temps" a tornar: "Espero que els espectadors ens segueixin sent fidels".

La producció de Globomedia, que incorpora els actors Carlos Areces i Loles León en els nous episodis, torna amb un Gonzalo de Montalvo que es mou entre els templers i la llegenda del Sant Grial i acabarà suportant les tortures de la Inquisició, en un rerefons escènic que inclou exteriors rodats en llocs històrics com el monestir d'El Escorial o El Alcázar de Segòvia, entre d'altres.