El Número Uno torna a Antena 3 des de demà divendres amb la seva segona edició, que comptarà amb dues noves incorporacions en el jurat: Pastora Soler i Pitingo, "sang fresca que aporta al programa moltíssima espontaneïtat", va aclarir ahir la presentadora Paula Vázquez. "És un programa que ens ha deixat un gran sabor de boca. Per l'abans, el durant, i el després", va afegir Vázquez recordant l'èxit que va tenir la passada edició. De més de 2.000 aspirants, un total de 30 concursants han aconseguit arribar a la gala inaugural, en la qual Pastora Soler, Pitingo i Mónica Naranjo n'eliminaran 20.

"Ha estat una decisió molt difícil. Jo deia que no ploraria i al final a la primera gala ho vaig fer", va recordar la cantant i membre del jurat, Pastora Soler, en el transcurs de l'acte de presentació oficial d'aquest talent show musical, que es va celebrar ahir a a Madrid. "Jo ho passo molt malament, perquè els familiars hi són mirant de reüll, i dir-li a algú que no... I més jo!", va dir per la seva banda, Pitingo, conegut per barrejar el popular tema de soul Killing em softly amb els ritnes flamencs.

A la primera gala, ja gravada, Paula Vázquez es va emportar la seva primera ensopegada a la televisió. Un contratemps no es va incloure en el muntatge final, però la presentadora demana que es posi en algun lloc, encara que sigui en la versió d'Internet. Després del primer dia, la dinàmica del programa canviarà lleugerament. El jurat pot blindar dos concursants i a més hi haurà un repte setmanal que salvarà aquell que el superi aquella setmana encara que en última instància serà el públic el que decideixi qui ha de ser El número uno.

David Bustamante, que també s'asseu a la zona del jurat, no va poder participar de la primera gala, però formarà part de la recerca de la millor veu. Completa el jurat l'empordanesa Mónica Naranjo.

L'èxit de la primera temporada, líder d'audiència en la seva franja horària amb més de 2,5 milions d'espectadors i un 17,6% de l'audiència, va impulsar aquesta nova edició, que serà més curta que l'anterior, amb sis programes en lloc dels tretze de l'any passat.