Els Premis Ondas, els degans i més prestigiosos de ràdio i televisió que es concedeixen a Espanya, han creat aquest any, amb motiu del seu 60è aniversari, el Premi Ondas per votació popular al millor comunicador i al millor programa d'una llista de candidats elegida per un jurat especialitzat. Des del passat dia 8 i fins al pròxim 27 d'octubre, els usuaris podran votar pels seus favorits accedint a la pàgina web premiosondas.com , i els noms dels tres finalistes en cada categoria es donaran a conèixer el 6 de novembre al programa La Ventana, segons ha informat avui en un comunicat Prisa Radio.

La llista de candidats inclou programes i comunicadors que han guanyat un Ondas al llarg d'aquests 60 anys d'història dels premis. Els candidats en la categoria de millor comunicador són: Miguel Gila, Joaquín Luqui, Antonio Calderón, José María García, Encarna Sánchez, Bobby Deglané, Matías Prats, Luis del Olmo, Joaquín Soler Serrano, Iñaki Gabilondo, Jesús Hermida i Chicho Ibáñez Serrador. En l'apartat al millor programa de la història dels premis hi figuren: Cabalgata fin de semana, Telediario, Carrusel Deportivo, El consultorio de Elena Francis, Un, dos, tres, El gran musical, El Larguero, La Clave, Informe Semanal, Encarna de noche, Teatro del aire, Hora 25, Hoy por Hoy i Protagonistas.

La creació d'aquest nou guardó és una de les accions desenvolupades amb motiu de la celebració del 60 aniversari dels Premis Ondas entre les que també s'hi inclouen el llançament de Radio Ondas, un especial a la web de la Cadena SER i l'emissió de reportatges en diferents espais de l'emissora sobre els gèneres, programes i protagonistes més destacats que han rebut el premi al llarg de totes les seves edicions. Aquests guardons de la comunicació són entregats anualment per Cadena SER Radio Barcelona, des de l'any 1954.