L'escriptor Albert Espinosa, l'autor de l'exitosa Polseres vermelles, està preparant Lucas, una nova sèrie de televisió per Antena 3 que tractarà sobre psiquiatria i malalties mentals. "És una sèrie que tracta sobre les malalties mentals, entre El silenci dels anyells i Algú va volar sobre el niu del cucut", va explicar dimarts a la nit el mateix Espinosa durant una entrevista al programa En el aire, que condueix Andreu Buenafuente a La Sexta.

Lucas "serà d'acció i no és de nens" va afegir Espinosa, qui d'aquí tres setmanes ingressarà en un psiquiàtric per preparar la sèrie amb un dels actors principals. De fet, la ficció narrarà la vida d'un jove de 19 anys amb una malaltia mental. "M'agrada viure les experiències des de dins", va explicar el pare dels Polseres, que ha visitat ja diversos psiquiàtrics.

"Aquesta ficció es basa en una persona que vaig conèixer a l'hospital, que em deia que havia d'aprendre a estimar el meu propi caos", va afegir Espinosa. L'escriptor i va explicar que té la mateixa llibertat que va tenir amb TV3 a l'escriure els deu primers capítols de la primera temporada. "No és una sèrie trista, sinó que és d'acció i potent i molt nova", va apuntar. L'escriptor ha explicat que la psiquiatria i els temes de les malalties mentals no s'han tractat en cap sèrie. Sobre la possible estrena d'aquesta sèrie, va assenyalar que no té pressa i la vol fer "molt tranquil i molt bé" en un format de 44 minuts. Espinosa va explicar que ell mateix la dirigirà i que ja hi ha canals americans que s'han interessat en adaptar-la.