TV3 presenta avui l'especial 30 anys junts en l'espai que habitualment ocupa 30 minuts. Amb aquest programa Televisió de Catalunya vol commemorar els trenta anys dels seus serveis informatius. 30 anys junts donarà el tret de sortida a la celebració del primer telenotícies de la cadena, que arribarà al seu moment àlgid amb l'estrena dels nous informatius.

L'objectiu principal del programa és convidar els teleespectadors a reviure una doble experiència: d'una banda, revisar els principals fets i moments que durant les últimes tres dècades han canviat el món i la societat, i de l'altra, fer-ho a través de la mirada d'aquests Serveis Informatius.

El programa està estructurat cronològicament per dècades, a partir precisament de la primera notícia que va oferir el primer telenotícies el 16 de gener de 1984. Durant els cinquanta minuts de durada, s'evita la fórmula d'un mer resum de fets per proposar una mirada de context i reflexionar sobre les grans transformacions polítiques, socials i fins i tot personals que durant aquests últims 30 anys han afectat la societat catalana.

El treball aborda quatre grans eixos: els grans canvis en l'àmbit internacional, els orígens i les conseqüències de la crisi econòmica mundial, l'impacte que està tenint el fet que només en trenta anys tots hem estat o som testimonis i protagonistes de la tercera gran revolució de la humanitat (la tecnològica i la de les comunicacions) i finalment el procés sobiranista de Catalunya. En aquest àmbit es remarca l'exigència per part de molta gent als polítics d'una nova relació amb Espanya que no exclou la independència, un fet gairebé impensable nomes fa deu anys. Òbviament, també s'hi inclouen alguns trets dels canvis en el món cultural i esportiu.