El nou espai gastronòmic Deja sitio para el postre arriba des d'aquesta nit a la graella de Cuatro, amb l'objectiu de fer-se un lloc en el prime time de les nits del dimarts i, al mateix temps, endolcir el final del dia als espectadors. El concurs busca al millor reboster "amateur" d'Espanya entre 18 candidats amb la idea de seguir l'estela d'èxit dels programes de gastronomia, un gènere que "és tendència", segons va explicar ahir Raquel Sánchez Silva.

La presentadora confia que aquest format original de la cadena de Mediaset i Magnolia TV enganxi a una audiència aficionada al variat menú dels formats de cuina, amb unes postres "que ningú ha provat ni vist" i en el qual el mestre Paco Torreblanca actuarà com a "gran jutge". Torreblanca va explicar que el projecte el va entusiasmar des del principi, perquè "per primera vegada es podia parlar de rebosteria a la televisió per divulgar i ensenyar", un art amb molta alquímia, en el qual tots els ingredients han de ser exactes, perquè, "si alguna cosa falla, tot s'enfonsa".

El mestre pastisser alacantí també confia en obtenir una bona resposta per part de l'audiència amb aquest còctel de "creativitat i ensenyament" que oferirà el programa de rebosteria, un món que ofereix a més "unes possibilitats cromàtiques" que no se solen veure en aquest tipus d'espais.

En la cerca del millor reboster aficionat d'Espanya, que guanyarà 30.000 euros i un curs a l'escola de Torreblanca, aquest comptarà amb l'ajuda de tres mentors: Sergi Vela, professor de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Barcelona; Amanda Laporte, xef i presentadora a Canal Cocina, i David Pallás, campió de la Copa d'Espanya de Pastisseria. Cadascun d'ells tindrà al seu càrrec sis concursants, que destaquen per un ampli ventall de perfils.