La fase final del primer "càsting" de MasterChef, del qual sortiran 500 candidats per a la segona edició del concurs gastronòmic, es va iniciar ahir a Madrid amb l'afluència de centenars d'aspirants, entre ells el de major edat, un cuiner "amateur" de 84 anys. Els aspirants de la zona de Madrid i voltants desfilen, també avui, per un hotel de la capital amb els seus accessoris a la recerca d'una plaça per al reeixit programa de Televisió Espanyola, en un "càsting" amb "molt bon nivell", va explicar ahir Ana Ayala, responsable de la selecció d'àmbit nacional. "Es nota que el programa ha tingut molta audiència i els candidats vénen molt preparats, amb plats que a la vista impressionen molt", va afegir Ayala.

Els candidats disposen de 20 minuts per emplatar les seves creacions i mostrar-les als quatre professionals de la cuina, que en cinc minuts han de prendre una decisió sobre el candidat. Entre els cuiners aficionats que van desfilar ahir per Madrid s'hi trobava el candidat de més edat que s'ha presentat, Jaime, un gallec de 84 anys que viu a Madrid i qui va participar amb un tradicional "cocido" de cigrons.

També hi van assistir una dona invident i una parella "disposada a deixar la feina per entrar al concurs", segons va apuntar la responsable, que incideix que s'ha presentat "molta gent amb feina, que ha descobert que la seva veritable passió és la cuina". El nombre total d'inscrits, uns 9.000, és similar al de la primera edició, tot i que "el nivell és molt superior, i és més difícil triar", apunta Ayala. Del total d'inscrits en la web de Televisió Espanyola, l'organització va fer una primera selecció, tenint en compte les fotos i els vídeos enviats, per escollir els 1.000 que han fet les proves a Bilbao, Barcelona, València i Sevilla. D'ells, mig centenar seran citats en un "macrocasting" que se celebrarà a Barcelona a primers de febrer. D'allà en sortiran 50 per a una final a Madrid, de la qual sortiran els 15 finalistes.