La porta principal de la Catedral de Toledo va obrir ahir, engalanada, per al rodatge de la sèrie Isabel amb el moment en què Juana de Castella i Felipe van ser proclamats hereus de la corona en aquesta mateixa Catedral. El director de la sèrie que emet Televisió Espanyola, Jordi Frades, va indicar ahir, enfront de la Catedral de Toledo, que és "meravellós" poder rodar en el mateix lloc en què van succeir els fets de la història.

"Ens ho han posat tot molt fàcil, han estat molt col·laboradors, estem encantats. Tant de bo sempre es poguessin rodar les coses on van succeir i amb facilitat", va dit Frades, en referència a la polèmica negativa per part de l'Ajuntament de Barcelona de permetre el rodatge de la ficció històrica. El Museu d'Història de Barcelona no va autoritzar el setembre de l'any passat el rodatge d'un capítol al Palau Reial. Una prohibició que va justificar tot argumentant que la producció no diferencia entre "ficció i veracitat històrica", una circumstància "especialment delicada" pel pes "simbòlic notable" de l'espai de la ciutat comtal.

En la jornada d'ahir, un bon nombre de turistes i veïns de la ciutat van seguir a la plaça de la Catedral i els carrers limítrofs aquest rodatge per a la tercera temporada de la sèrie, que continuarà avui i que va comptar amb cavalls, cavallers, nobles i Isabel i Fernando, papers que interpreten la catalana Michelle Jenner i el madrileny Rodolfo Sancho, fill del mític Sancho Gracia. No és la primera ocasió en què Isabel es roda a Toledo: al desembre passat ja es van filmar algunes escenes en diverses localitzacions del seu casc històric.

La sèrie Isabel va concloure la seva segona temporada, el passat 2 de desembre de TVE, amb una audiència de gairebé 3,4 milions d'espectadors de mitjana.